La Generalitat estudia repetir el macroconcert de Barcelona a València

Oltra demana que després del 9 de maig "no semble que no haja passat res"

Guardar

concierto
concierto

La Conselleria de Sanitat estudia els resultats del multitudinari concert de Love of Lesbian a la fi de març a Barcelona per a valorar la possibilitat d'organitzar "esdeveniments culturals segurs" i de permetre l'assistència de públic a esdeveniments esportius.

"No sols per una qüestió econòmica, sinó també per la salut emocional de la població: portem més d'un any sofrint i estem sotmesos gairebé una privació emocional per l'aïllament i la distància", ha asseverat la vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, en roda de premsa després del ple setmanal.

Els resultats del concert, publicats aquesta setmana, revelen que no va ser un esdeveniment de súper transmissió malgrat els prop de 5.000 assistents concentrats al Palau Sant Jordi en aquesta primera prova pilot massiva sense distància de seguretat. En els 14 dies posteriors es van registrar sis contagis entre les 4.592 persones que van donar el seu consentiment a l'anàlisi.

A aquest concert va assistir una delegació de la Conselleria de Sanitat que ara estudia la possibilitat de replicar-los en la Comunitat Valenciana, igual que en l'àmbit de l'esport. Això sí, Oltra ha recalcat que qualsevol decisió "haurà de tenir sempre en compte que per sobre de tot està protegir la vida i la salut de les persones".

NOVA INTERDEPARTAMENTAL PER A la FI DE L'ESTAT D'ALARMA

D'altra banda, la Generalitat estudiarà les mesures a adoptar davant la fi de l'estat d'alarma, previst per al 9 de maig, en la taula interdepartamental COVID de la setmana vinent. En aquesta reunió, encara sense data per una visita del rei Felip VI, es pretén "parlar i dialogar" el nou escenari sobre la base de les propostes de la Conselleria de Sanitat i a la situació epidemiològica i hospitalària.

"No som epidemiòlegs, les decisions polítiques estan sempre basades en el criteri dels tècnics, que són els que saben d'això", ha subratllat la portaveu, recordant que l'estat d'alarma és competència del Govern, que "això canvia tots els dies" i que la Generalitat només pot i pretén continuar actuant en horaris i aforaments en l'àmbit esportiu, cultural, educatiu i comercial.

És més, ha assegurat que de moment no han tractat la possibilitat de demanar una pròrroga de l'estat d'alarma després del 9 de maig i ha reiterat que el govern valencià vol que el nou escenari compti amb "el major consens possible" entre les comunitats autònomes i "escoltant els experts tant sanitaris com jurídics".

Oltra ha posat l'accent que totes les decisions han de continuar responent a la protecció de la població enfront del virus i han d'equilibrar-se amb l'avanç de la vacunació. Ha augurat que la setmana vinent es produirà un avanç substancial gràcies a l'augment de dosi, però ha demanat mantenir la prudència per a no tornar enrere: "Estem en la rampa de sortida".

"El virus segueix aquí, continua contagiant", ha recordat sense oblidar que la Comunitat manté la incidència acumulada més baixa d'Espanya, "no podem baixar la guàrdia perquè precisament aquesta incidència és conseqüència de les mesures protectores". En definitiva, al seu judici, després del 9 de maig "no pot haver-hi una desencaixonada i que sembli que no ha passat res, perquè continua passant".

Arxivat a:

Destacats