La Generalitat destina 8 milions a millorar la mobilitat entre València i les àrees industrials de Paterna

Guardar

201211_FOTO_Lanzaderas_Fuente_del_Jarro
201211_FOTO_Lanzaderas_Fuente_del_Jarro

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat els prop de huit milions d'euros que la Generalitat invertirà l'any vinent a millorar la mobilitat entre València i les àrees industrials de Paterna.

Així, el conseller ha anunciat que en el pròxim exercici, 2021, es licitarà la redacció del projecte de la duplicació de la línia de 2 de Metrovalencia i es millorarà la seguretat viària en la rotonda d'accés al Polígon Fuente del Jarro, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Segons Arcadi España, un dels principals objectius del seu departament és "donar resposta al repte de millorar la mobilitat entre la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, especialment amb ciutats com Paterna i la seua zona industrial que congrega a prop de 45.000 treballadors i treballadores".

En aquest sentit, el conseller ha explicat que amb la duplicitat de la línia 2 de Metrovalencia, amb una inversió de prop de 7 milions d'euros, "s'incrementarà la seua capacitat i, d'aquesta forma, es podrà augmentar progressivament els serveis i millorar les freqüències entre Paterna amb el Polígon Fuente del Jarro".

El projecte inclou també la creació d'una nova parada en aquest polígon que "contribuirà igualment a la millora de la sostenibilitat en els desplaçaments generats per l'àrea industrial", així com la supressió de passos a nivell.

Per al conseller de Mobilitat, "amb aquesta inversió de la Generalitat, es podrà millorar l'oferta de transport públic, tant de manera directa com mitjançant la intermodalitat amb altres maneres de transport".

Així mateix, la millora de la seguretat viària de la rotonda d'accés al Polígon Industrial Fuente del Jarro amb la intersecció de CV 365 que la Conselleria d'Obres Públiques cometrà també l'any vinent, tindrà una inversió d'un milió d'euros.

A més, el conseller ha recordat que la primera setmana de gener, entrarà en funcionament les llançadores que uneixen València amb el Parc Tecnològic i les àrees industrials de L'Andana i Fuente del Jarro-Tàctica, així com el Parc Empresarial Tàctica.

Totes aquestes mesures, ha subratllat Arcadi España, "van encaminades a millorar la mobilitat, oferir una alternativa real al vehicle privat i al fet que els treballadors i treballadores tinguen a la seua disposició un transport públic eficient per a accedir als seus llocs i facilitar que es puga buscar treball en aquestes àrees industrials".

Destacats