La Generalitat assigna en dos mesos 30 habitatges protegits en municipis valencians aplicant criteris socials

Guardar

viviendas
viviendas

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha assignat durant els mesos de juny i juliol un total de 30 habitatges protegits en tota la Comunitat "aplicant els criteris socials que prioritzen als col·lectius amb majors dificultats per a accedir a un habitatge digne", segons ha informat aquest departament en un comunicat.

València és la província en la qual més habitatges s'han adjudicat, amb un total de 16, de les quals huit corresponen a Torrent i les altres huit a Gandia. Li segueix la província d'Alacant, amb set en la capital i cinc al Pilar de la Foradada. Pel que respecta a la província de Castelló, s'han cedit dos immobles a Vinaròs.

Segons ha destacat la Conselleria, mitjançant l'aplicació dels criteris socials en les assignacions dels habitatges de protecció pública propietat d'EVha, a més de complir els requisits per a residir en un habitatge protegit, "es prioritza a determinats col·lectius".

Entre ells, destaquen les víctimes de violència de gènere, afectats per un desnonament derivat d'una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer, les persones discapacitades amb un grau reconegut, les famílies amb menors a càrrec seu, aquelles que resideixen en immobles amb barreres arquitectòniques no corregibles o famílies per a les quals pagar el lloguer supose més del 25 per cent dels ingressos de la unitat.

Abans de l'aplicació d'aquests criteris socials, els habitatges "s'assignaven únicament segons ordre de sol·licitud i nombre de buides", ha destacat aquest departament. El fet que el Consell haja adoptat aquesta mesura de donar preferència l'accés als habitatges als col·lectius "més vulnerables" demostra el seu "compromís amb les persones que més el necessiten", recalca.DESNONAMENT

Dels 30 habitatges assignats al juny i juliol, tres han sigut per a famílies afectades per un desnonament derivat d'una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer i dos a víctimes de violència de gènere.

A més, en aquest mes d'agost està previst l'assignació d'altres 26 habitatges d'EVha en els municipis de Castelló, el Pilar de la Foradada, Torrevella, Alacant, La Nucia, Paterna i Gandia.

Destacats