La Diputació reconeix el treball de la Delegació del Govern i el Grupo Gama contra la violència masclista

Els V Premis Celia Amorós recauen de manera extraordinària en la Unitat de Violència de la Delegació del Govern i el Grupo Gama de l'Ajuntament de València. L'acte de lliurament serà el divendres 18

Guardar

2- Carla Mercé y Mª Ángeles Merino
2- Carla Mercé y Mª Ángeles Merino

Els V Premis Celia Amoros de la Diputació, el lliurament dels quals tindrà lloc el divendres 18 de desembre al Palau dels Scala, han recaigut en la Unitat de Violència de la Delegació del Govern i el Grupo Gama de l'Ajuntament de València. D'aquesta manera, el departament d'Igualtat de la corporació provincial reconeix el treball que realitzen les unitats de coordinació contra la violència sobre la dona de la Subdelegació de Govern de València i la Comunitat Valenciana i la unitat especial de la Policia Local en la seua lluita contra la barbàrie masclista.

En aquesta ocasió, la delegació d'Igualtat dirigida per Eli García ha optat per concedir un premi extraordinari a una persona o col·lectiu que haja destacat per combatre la violència de gènere en un context especialment complex com és el de la COVID-19. El resultat ha sigut un empat entre la Unitat de Violència del Govern central a València i el grup especialitzat del consistori de la capital, amb un esment especial al treball de M. Ángeles Merino i Carla Mercé com a caps d'unitat en la Delegació del Govern i d'Estefanía Navarrete com a coordinadora del Grupo Gama.

El reconeixement d'aquestes tres dones en la lluita contra la violència masclista se suma a l'elenc de les anteriors edicions dels Celia Amorós, que van premiar a personalitats destacades en aquest camp com la jurista Pilar Gil Cabedo, el magistrat José Luis Mendoza, la fiscal Rosa Guiralt i Julia Sevilla, primera dona professora titular en Dret Constitucional a Espanya.

Els dos premis extraordinaris concedits en aquesta cinquena edició, amb canvis substancials en el format a causa de la pandèmia i la impossibilitat de celebrar l'habitual cerimònia de lliurament en el Saló de Respecte de la institució provincial, són fruit de la difícil decisió del Comité d'Expertes de la Diputació, que va haver de pronunciar-se sobre una vintena de propostes entre les quals figuraven col·lectius, programes i ajuntaments que aporten cada dia el seu granet d'arena en la lluita contra la barbàrie masclista.

En paraules de la diputada d'Igualtat, Eli García, "la dedicació d'aquestes persones, institucions i col·lectius ha de ser reconeguda i incentivada, al mateix temps que se'ls dota dels recursos oportuns perquè continuen fent una tasca fonamental de sensibilització i ajuda als qui lamentablement pateixen cada dia la xacra de la violència masclista".

Enguany el lliurament dels Celia Amorós tindrà lloc el divendres 18 al pati del Palau dels Scala sense l'habitual cerimonial a causa de la pandèmia. Malgrat els canvis en el format de l'acte per motius sanitaris, la diputada ha destacat "l'àmplia nòmina de candidatures i propostes que hem tingut sobre la taula".

Tant a les premiades com a les que finalment no ho han sigut en aquesta cinquena edició dels premis de la Diputació, Eli García llança un missatge d'ànim perquè continuen exercint "un treball que resulta imprescindible en una lluita que és de totes i tots, en la qual no cap el silenci i que s'ha manifestat més transcendent encara en aquest temps de restriccions i confinament".

Des de 2016 han sigut reconeguts amb el Celia Amorós de la Diputació per la seua labor contra la violència de gènere els ajuntaments de Quart de Poblet, Xirivella, Xàtiva i Picassent; les associacions de Dones Separades i Divorciades de València, CAVES, Alanna i Per la Coeducació; els programes Ser Mujer.es i Sororidad Serranía del col·lectiu Hilando Vidas, i la comissió per a la sensibilització contra la violència de gènere de l'Hospital La Fe.

Destacats