La Conselleria de Política Territorial col·laborarà amb la Càtedra Unesco de Gènere en matèria d'urbanisme

S'organitzarà una reunió del grup de persones expertes sobre gènere i ciutats en l'àmbit de la nova agenda urbana i la situació postpandèmia

Guardar

urbanismo valencia
urbanismo valencia

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha subscrit un acord de cooperació amb la Càtedra Unesco de Gènere, adscrita a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid, per a col·laborar en matèria de gènere i urbanisme.

En aquest sentit, es procedirà a organitzar una reunió del grup de persones expertes sobre gènere i ciutats en l'àmbit de la nova agenda urbana i la situació postpandèmia, segons la metodologia de Nacions Unides.

"L'objectiu és que aquest fòrum es constituïsca com un espai de reflexió i aprenentatge sobre com planificar i dissenyar les ciutats des de la perspectiva de gènere i a favor del desenvolupament sostenible, de manera que s'obtinga un impacte en la configuració actual del territori de la Comunitat Valenciana i en el llegat per a les pròximes generacions", ha afirmat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

"Des del Govern valencià -ha afegit el conseller-, apostem per la introducció de la perspectiva de gènere en l'àmbit urbanístic, en el disseny de les ciutats, en la creació d'uns espais i una ordenació urbana que resulten adequats per a fer més confortable la vida quotidiana".

"Es tracta de crear uns espais més segurs i uns entorns més agradables i més humans per a la trobada, i la perspectiva de gènere aporta la visió necessària per a això", ha conclòs el titular de Política Territorial.

Agenda Urbana Valenciana

La trobada, emmarcat en la redacció de l'Agenda Urbana Valenciana, tindrà lloc de manera prèvia a la convocatòria del 'World Design Capital 2022', on es desenvoluparà el projecte 'Gender Mainstreaming in the VLC WDC2022 Programme', en el qual també treballarà la Càtedra Unesco de Polítiques de Gènere en Ciència Tecnologia i Innovació.

El projecte 'Gender Mainstreaming' té per objectiu incorporar de manera transversal en la programació del VLC WDC2022 la perspectiva de gènere i les qüestions sobre igualtat i dones en el disseny, l'arquitectura, l'urbanisme i la innovació.

Assessorament d'ONU-Hàbitat

Per al complet desenvolupament de la reunió de persones expertes, el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la Càtedra Unesco de Gènere contempla activitats concretes com les gestions per a la participació institucional del grup assessor en temes de Gènere de la Direcció Executiva d'ONU-Hàbitat o la coordinació amb les persones responsables de l'Agenda Urbana Valenciana i el WDC2022.

Així mateix, es recull el desenvolupament d'actuacions prèvies per a la definició conceptual de la trobada, l'elaboració de material informatiu i la redacció d'un document final de recomanacions i conclusions.

Arxivat a:

Destacats