La Conselleria de Mobilitat aprova l'ampliació de 6 mesos de l'abonament de transport públic gratuït per al personal sociosanitari

Arcadi España mostra la seua gratitud al "treball sense descans" del personal sanitari i sociosanitari de la Comunitat Valenciana

Guardar

201228_FOTO_AEspana_Consejo_Admin_ATMV
201228_FOTO_AEspana_Consejo_Admin_ATMV

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha aprovat aquest dilluns, en la reunió del consell d'administració de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), l'ampliació per un període de 6 mesos de l'Abonament Sanitat, per a donar accés gratuït al transport públic al personal sociosanitari de la Comunitat Valenciana.

"Així, -ha afirmat el conseller Arcadi España -, es facilita la mobilitat dels treballadors i treballadores que han estat en primera línia en els moments més durs de la pandèmia de COVID-19 i que, en l'actualitat, continuen fent front al coronavirus. En definitiva, es tracta d'un gest de gratitud pel seu treball sense descans".

L'anomenat Abonament Sanitat va dirigit al personal d'atenció sociosanitària, inclosos farmacèutics, farmacèutiques i auxiliars de farmàcia, així com els i les professionals de centres de Transfusió de la Comunitat Valenciana i els Serveis d'Emergències Sanitaris.

Des de la seua implantació el mes d'abril aquest abonament ha sigut utilitzat prop de 560.000 vegades per a desplaçaments en Metrovalencia, MetroBus, Tram de Castelló i Tram d'Alacant. Territorialment, s'han registrat més de 28.140 validacions en l'àrea d'Alacant, prop de 494.000 en la de València, i al voltant de 35.500 en la de Castelló.

Actualitzar l'Abonament Sanitat

Per a actualitzar l'abonament i prolongar la seua utilització sis mesos més, el personal sociosanitari haurà d'acudir als punts de venda habituals. En l'àrea metropolitana de València, es podrà prorrogar en les màquines validadores d'FGV i en les taquilles de Metrovalencia, així com en el Punt d'Atenció al Client de ATMV situat en l'estació de Metrovalencia del carrer Colón de València i en els estancs habituals de venda de bons transporte.

En l'àrea metropolitana de Castelló es pot ampliar la validesa de l'Abonament Sanitat en els punts de venda habituals, com a quioscos i estancs; i en l'àrea metropolitana d'Alacant en les taquilles de la xarxa d'FGV.

Aposta per la mobilitat sostenible amb autobusos llançadora

En la reunió d'aquest matí també s'ha aprovat la posada en marxa, a partir del pròxim 7 de gener, del servei de 4 línies d'autobusos llançadora entre la ciutat de València i els principals polígons industrials de la seua àrea metropolitana, de manera que es duran a terme diàriament 46 expedicions a llocs en els quals treballen més de 76.000 persones.

Les persones que utilitzen aquest nou servei podran efectuar el pagament dels trajectes bé amb qualsevol dels bons de l'ATMV existents en l'actualitat bé amb el nou bo 10, que també entrarà en funcionament al gener.

"Es tracta d'una iniciativa amb la qual apostem per un model de mobilitat sostenible", ha explicat Espanya, qui ha recordat l'adaptació de les línies als horaris d'entrada i eixida de les persones treballadores d'aquests enclavaments "amb la finalitat que puguen desplaçar-se en transport públic i no hagen d'utilitzar el vehicle privat".

A més, "amb aquesta actuació, -ha recordat el titular de Mobilitat-, les empreses, com tenen un sistema de transport publique pròxim, guanyen en competitivitat i també s'impulsa la igualtat d'oportunitats entre totes les persones, perquè s'eliminen les dificultats per a acudir a un lloc de treball dels qui no disposen d'un vehicle privat".

Els polígons que quedaran connectats amb la ciutat de València a partir de gener són els següents: la Reva i l'Oliveral a Riba-roja de Túria, al costat de la base de l'ONU a Quart de Poblet; Parc Tecnològic-l'Andana, i Font del Pitxer-Tàctica, a Paterna, i Joan Carles I, l' Ermita i Nord, a Almussafes.

Arxivat a:

Destacats