La Comunitat Valenciana rebrà un 44% més de fons per a polítiques actives d'ocupació que reforçaran la formació professional

Guardar

rafa climent
rafa climent

La Comunitat Valenciana rebrà 304 milions d'euros per a polítiques actives d'ocupació durant aquest any. Així s'ha decidit en la Conferència Sectorials, la d'Ocupació i Assumptes Laborals i la de la SC i Formació Professional per a l'Ocupació presidides per les ministres Yolanda Díaz i Isabel Celaá respectivament i a les quals ha acudit el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent. Climent ha manifestat després de les reunions la satisfacció del Consell per un repartiment que, com ha explicat, beneficia de manera clara a la Comunitat Valenciana. "Labora ha fet els deures, la qual cosa s'ha reflectit en la distribució de fons per a l'ocupació", ha emfatitzat el conseller després de la reunió.

Així, la Comunitat Valenciana rebrà 93 milions d'euros més que l'any passat. El conseller ha detallat que aquest increment es veurà reflectit fonamentalment en les accions de formació professional per a l'ocupació, que rebrà 77 milions d'euros més que en 2020.

"Aquest pressupost ens permetrà donar-li un impuls important a la formació professional per a l'ocupació", ha declarat Rafa Climent que ha explicat que des de Labora es vol potenciar la formació per a modular el canvi de model productiu en el nostre teixit empresarial.

Cal recordar que Labora ha posat en marxa al voltant de 900 cursos de formació gratuïts per a persones desocupades. Així mateix, s'han subvencionat cursos de tallers d'ocupació i Et Formem que permeten que persones desocupades es formen alhora que reben un salari.

"Oferim cursos gratuïts i amb certificat de professionalitat en ocupacions molt demandades pel sector empresarial de la Comunitat", ha indicat sobre aquest tema el titular d'Economia.

D'altra banda, l'increment de pressupost per a programes de foment d'ocupació i inserció permetran reforçar el servei d'orientació per a l'ocupació amb més professionals per a atendre de manera personalitzada a les persones desocupades. De la mateixa manera, s'incrementarà el nombre de prospectors, que atenen les necessitats de les empreses en ocupació.

Finalment, ha posat l'accent Climent en els programes d'igualtat d'oportunitats i foment d'ocupació de Labora que es destina a les subvencions, entre altres, dels Centres Especials d'Ocupació.

Destacats