La Comunitat Valenciana rebrà més de 23 milions per al finançament de la dependència

Guardar

Un home passeja al costat d'un altre en cadira de rodes
Un home passeja al costat d'un altre en cadira de rodes

El Consell de Ministres ha aprovat hui la distribució entre les Comunitats Autònomes de 283 milions per al finançament de la dependència. Del total dels diners assignats, la Comunitat Valenciana rebrà 23.418.731 euros, un 8,27 per cent.

Aquests fons corresponen a l'anomenat 'Nivell Acordat', una partida retallada en 2012 per l'anterior Govern. La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha explicat en un comunicat que aquests fons donaran compliment al Pla de Xoc en Dependència, que busca tres objectius fonamentals: reduir les llistes d'espera, reforçar les condicions i la qualitat dels serveis professionals per a la dependència, i millorar les prestacions finançades que reben les persones dependents.

La ministra portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha precisat en la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu que aquesta quantia correspon amb la partida coneguda com a 'Nivell acordat' i que es "va suprimir" en 2012 "pel Govern del PP".

"Hui ho revertim i recuperem, donant compliment a un dels compromisos que es va adquirir en l'acord de Govern de la coalició progressista", ha declarat.

Montero ha explicat que, a més, l'Executiu ha elevat en un 17% la mitjana de les quanties de nivell mínim, que és el que paga la part del servei que es presta als ciutadans en situació de dependència. És a dir, que han augmentat les transferències que l'Estat realitza a les autonomies per cada persona dependent atesa.

D'aquesta manera, l'equip de Pedro Sánchez augmenta el finançament del sistema de Dependència en el seu conjunt, en 2021, en 600 milions d'euros, la qual cosa, segons la ministra portaveu, equival a una pujada del 43% en l'aportació que es fa al Ministeri de Drets Socials.

Aquests fons, ha indicat Montero, s'usaran per a donar compliment a la reducció de les llistes d'espera, per a millorar els serveis i la situació laboral dels professionals del sistema de Dependència. A més, ha assegurat que l'Executiu continuarà treballant perquè aquestes mesures i la situació del sistema vaja millorant de manera progressiva en 2022 i 2023.

Destacats