La Comissió per un Finançament Just insisteix en la necessitat d'iniciar la negociació del canvi de model

Guardar

reunion finançament just
reunion finançament just

La Comissió per un Finançament Just ha insistit aquest dimarts en la necessitat d'iniciar "la negociació del canvi de model" de finançament autonòmic després de la recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) 2019 en el Congrés.

L'entitat ha valorat, en un comunicat, "l'increment en les inversions" per a la Comunitat Valenciana però ha lamentat que es mantinguen sense atendre "les principals reivindicacions" i ha a eludit, en aquest sentit, a un "desequilibri territorial".

La comissió ha indicat que valora "l'esforç" de l'Executiu central per a dur a terme un "augment de les inversions" en la Comunitat, "fins al 9,8 per cent, un 61 per cent més respecte als comptes de l'any anterior", però ha destacat que "contínua havent-hi un desequilibri territorial que hauria de tractar de regular-les".

Així, Per un Finançament Just insta a tots els partits amb representació parlamentària a actuar "amb responsabilitat per a fer viable" el projecte de PGE 2019, al mateix temps que adverteix que es mantindrà "vigilant sobre el seu nivell d'execució".

La comissió ha assenyalat que "el finançament autonòmic no pot dependre de la bona voluntat d'un govern", per la qual cosa ha considerat "necessari emprendre la negociació del canvi de model en aquesta legislatura, màximament quan ja ningú qüestiona els diferents informes d'experts que confirmen que el vigent model de finançament de les autonomies és desequilibrat i especialment injust" amb la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, ha ressaltat que es planteja "continuar amb accions que mantinguen visca la reivindicació". Referent a això, ha comentat que en aqueixa línia i "donat el context de precampanya autonòmica" que "és el moment de donar un major protagonisme a les entitats socials per davant de partits polítics".

Així, ha avançat que "es convocarà una va reunir de la Xarxa d'Entitats per un Finançament Just amb una primera proposta de campanya en xarxes socials, una trobada de la mateixa amb els partits polítics i una petició d'una reunió amb Delegació de Govern" amb la finalitat de plantejar els seus arguments en favor d'un finançament just.

Igualment, la comissió ha exposat que "en la línia del ja iniciat, CCOO-PV, UGT-PV i la CEV continuaren teixint aliances amb altres territoris per a traslladar al Govern central la necessitat d'escometre la necessària reforma del model". A més, ha avançat que s'insistirà en la sol·licitud conjunta d'una reunió amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

Destacats