L'Oficina de Violència de Gènere de València ha atés 1.132 dones des de la seua posada en marxa en 2019

Guardar

La consellera Gabriela Bravo i la delegada del Govern, Gloria Calero, visiten l'Oficina de Violència de Gènere
La consellera Gabriela Bravo i la delegada del Govern, Gloria Calero, visiten l'Oficina de Violència de Gènere

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit amb la delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i la presidenta de la Comissió d'Interior del Congrés, Ana Botella, perquè coneguen l'assistència que es presta en l'Oficina Especialitzada en Violència de Gènere de la Generalitat a la Ciutat de la Justícia.

L'Oficina Especialitzada en Denúncies de Violència de Gènere de València ha dut a terme una labor essencial des que va obrir les portes l'abril de 2019. Des de llavors, ha atés i protegit 1.132 dones, és a dir, pràcticament dues al dia.

Enguany, s'han assistit a 240 dones i 139 han denunciat. Això suposa un increment del 60% en el nombre de denúncies respecte al primer trimestre de 2020. El personal especialitzat compost per policies, equips psicosocials i lletrats i lletrades del torn d'ofici acompanyen i protegeixen les víctimes des del primer moment.

En l'Oficina, les dones interposen una denúncia cada 48 hores contra els seus presumptes maltractadors. Aquest és un fet destacable perquè en la Comunitat Valenciana, les dones víctimes de violència de gènere tarden, de mitjana, set anys i quatre mesos a verbalitzar la seua situació. En dos anys s'han tramitat 486 denúncies.

Aquest projecte és pioner i únic a Espanya en col·laboració amb el Ministeri d'Interior i està previst que aquest mateix any s'òbriguen dues oficines especialitzades més: una a Alacant i una altra a Castelló, amb les mateixes prestacions que la de València.

 

Destacats