L'IVASS homenatja les treballadores dels centres i serveis en el Dia Internacional de la Dona

L'entitat compta amb una plantilla d'al voltant de 900 professionals, de les quals més del 80% són dones

Guardar

Dones sanitàries treballant a un hospital valencià
Dones sanitàries treballant a un hospital valencià

L'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS), adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha volgut retre homenatge a les treballadores de tots els seus centres i serveis amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona.

Un total de 50 professionals han prestat la seua imatge per a l'edició d'un vídeo on mostren la labor que desenvolupen en els seus llocs de treball en residències, centres d'atenció diürna, habitatges, centre especial d'ocupació, unitat de tuteles, centre de persones amb malaltia mental crònica, les oficines centrals de València i les territorials de Castelló i Alacant.

La directora general de l'IVASS, Noèlia Martí, ha explicat que "des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives es va sol·licitar la participació voluntària de treballadores de l'IVASS perquè una d'elles representara a totes les dones que treballen en residències en la campanya institucional del Dia de les Dones, que enguany porta per lema 'Els imprescindibles'".

En aquest sentit, i "davant la resposta tan positiva de les professionals de l'IVASS, de diferents categories laborals com a cuidadores, infermeres, terapeutes, directores, psicòlogues, administratives, neteja, etc. que es van oferir a participar, decidim dur a terme una iniciativa pròpia per a fer valdre el seu treball a través d'imatges on es reflecteix la seua labor", ha afegit.

Noèlia Martí ha subratllat que "el 8 de març es commemora la lluita de la dona per la igualtat i per la seua participació plena en tots els àmbits de la societat i en el seu desenvolupament íntegre com a persona". "En l'IVASS les dones representen un 80% de la seua plantilla. La feminització del sector sociosanitari ha ocasionat històricament la precarització de les condicions laborals d'aquest personal. El treball amb les persones més vulnerables sempre ha sigut invisibilitzat. Per això, és necessari projectar públicament a la societat la professionalitat de les dones del sector sociosanitari", ha assenyalat.

La directora general de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària ha ressaltat que, en aquesta ocasió, "l'efemèride cobra major rellevància després d'un any de batalla contra la COVID-19, que ha sigut dur per a totes les persones però, especialment, per a les treballadores i treballadors del sector sociosanitari, les persones usuàries dels centres i serveis, i les seues famílies".

Així mateix, ha reiterat que "el 8M és una jornada per a fer visible el paper de la dona en tots els àmbits de la vida i reivindicar l'important que ha sigut la seua contribució en l'evolució de la societat", i vol agrair a totes les dones que formen part de l'entitat la gran labor que estan realitzant en aquesta difícil conjuntura.

Arxivat a:

Destacats