L'Estratègia contra el Càncer de la Comunitat Valenciana rep el Premi Best In Class 2020

Altres 13 unitats i serveis hospitalaris i d'Atenció Primària de la Comunitat han resultat finalistes

Guardar

hospital
hospital

L'Estratègia contra el Càncer de la Comunitat Valenciana ha rebut el Premi Best In Class en la categoria especial que atorga un jurat format per professionals de la matèria.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que "el càncer és una de les prioritats dels sistemes de salut, a causa de la mortalitat que implica, la incidència i prevalença, així com a l'impacte social que té la malaltia. Des de 1988, la Comunitat ha desenvolupat diferents plans i estratègies encaminades a reduir aqueixa mortalitat, garantint un accés universal a un diagnòstic precoç, a tractaments d'avantguarda i, en els últims anys, també garantint una atenció especial a pacients crònics de càncer i a pacients adolescents".

Des de l'any 2000, s'ha registrat una reducció de la mortalitat d'un 1% en homes i un 0,4% en dones. Això es deu també "a l'extraordinària qualitat del nostre sistema de salut públic, als professionals que el dignifiquen dia a dia i a una investigació que salva vides, malgrat les dificultats que l'àmbit científic ha travessat durant els últims anys", segons Barceló.

Així mateix, la Unitat del Dolor de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha rebut un Premi Best In Class en la seua categoria. Es tracta d'una unitat multidisciplinària amb facultatius especialistes en Anestesiologia i Tractament del Dolor, Rehabilitació, Neurologia, Psicologia Clínica i personal d'Infermeria altament especialitzada. Tot això contribueix a millorar l'abordatge integral del pacient amb dolor, tractant no sols la part física del dolor sinó també l'emocional i social.

"Aquest equip ha treballat amb molt d'esforç durant aquests últims mesos per a poder atendre pacients de diversos graus de gravetat, a través de cridaes i videotelefonades, així com la programació de tècniques urgents per a tractaments contra el dolor crònic", ha assenyalat María Ángeles Canós Verdecho, cap de la Unitat del Dolor Hospital La Fe.

Reconeixements per a la sanitat pública valenciana

A més, altres 13 unitats i serveis públics de la Comunitat han rebut sengles reconeixements com a finalistes en les seues categories. Així, el Departament de Salut Hospital General de València ha resultat finalista en les categories d'Anestèsia i Reanimació, Unitat del Dolor, Fragilitat Òssia, Medicina Intensiva i Unitat de Vigilància intensiva i Reumatología.

El Departament de Salut València La Fe ha sigut finalista en les categories d'Anestèsia i Reanimació, Farmàcia Hospitalària, Hematologia i Hemoteràpia, Psiquiatria, Reumatología i Urologia.

Per part seua, l'Hospital Clínic Universitari de València ha resultat finalista en la categoria de Medicina Preventiva i Salut Pública, i l'Hospital Sant Joan d'Alacant ha sigut finalista en la categoria d'Oncologia.

Aquest certamen està organitzat per Gaseta Mèdica, publicació del Grup Wecare-o, i la Càtedra d'Innovació i Gestió Sanitària de la Universitat Rei Joan Carles. La convocatòria dels premis Best in Class respon a l'objectiu de reconéixer públicament l'esforç de millora constant i innovació que realitzen tant els equips directius com el personal dels centres, per a oferir a cada pacient la millor atenció possible.

Arxivat a:

Destacats