L'activitat econòmica de València augmenta un 6,2% des de 2015

El Regidor de Começ, Carlos Galiana, ha destacat les xifres estadístiques de l'activitat econòmica de la ciutat

Guardar

Carlos Galiana
Carlos Galiana

El Regidor de Comerç de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha presentat aquest matí el "balanç de comerç" que, segons les seues paraules, demostra "l'augment significatiu de les activitats econòmiques de comerç i serveis a València".

Galiana ha destacat que "gràcies a la gestió del Govern de la Nau" poden aportar unes dades positives "aportades per l'oficina d'estadística i els diferents serveis". "Aquests anys, des del canvi de Govern, ha augmentat un 6,2% l'activitat econòmica", ha assegurat.

El primer any d'activitat del Govern l'augment va ser de l'1,4%. El segon, del 2% i, l'últim, un 2,7%.

Galiana ha fet una relació dels districtes o barris en els quals més s'ha incrementat l'activitat econòmica, com a L'Eixample. No obstant això, ha donat especial importància al centre històric. "Ciutat Vella ha pujat un 9,8%. L'exemple és molt significatiu perquè va ser el primer barri amb la conversió en zona de vianants que va proposar aquest govern. Es deia que anava a ser una catàstrofe amb les vendes i hem demostrat que no. La gent que compra és la que va caminant, no amb el cotxe", ha exposat el Regidor. Aquesta pujada a Ciutat Vella també ha repercutit en el Mercat Central, que segons les seues pròpies dades, en 2018 ho van visitar 4.787.786 persones, 168.328 més que en 2017. Això se suma a l'augment de 80.000 persones de 2017 respecte a 2016. "Això gràcies, també, a la promoció dels mercats que hem dut a terme durant tot el mandat", ha afegit.

El membre de Govern també ha volgut assenyalar la diferència de pressupost per a la seua Regidoria respecte a 2015. Amb el Partit Popular, la Regidoria de Comerç tenia una dotació de, aproximadament, 500.000€. "En 2019 tenim quasi 5.500.000€, tant per a despeses corrents com per a mercats municipals", ha assenyalat.

Segons Galiana a alguns "els agrada parlar" d'una suposada "paralització de la ciutat". "Ni molt menys". "Entre 2015 i 2018 hem iniciat 9.580 expedients en el Servei d'Activitats", ha recalcat.

El Regidor ha volgut aprofitar per a anunciar, també, dues noves inversions per a València. La primera es tracta "d'una inversió de 20 milions d'euros que donarà treball a 200 persones de manera directa", materialitzada en una nova empresa de lampisteria que se situarà en Vara de Quart. La segona és un nou concessionari, situat entre La Fe antiga i Nou Centre, que serà "referència amb un edifici poc convencional".

Preguntat pels periodistes, Galiana ha afegit la seua "alegria" perquè tots els grups han donat suport a la moció perquè l'Alcalde de la Nit tire avant: "Ha sigut un mes complicat, de negociacions, però al final tots han donat el seu suport a la proposta. Ara com més prompte millor ho tinguem, millor".

Arxivat a:

Destacats