Justícia posa en marxa l'Agenda Electrònica per a la consulta 'en línia' de compareixences, vistes o judicis en els òrgans judicials valencians

L'aplicació, sota el nom de Caova, estarà disponible també per a dispositius mòbils en els pròxims dies

Guardar

ciudad-justicia
ciudad-justicia

Des d'aquest dimarts, 1 de desembre, està operativa l'aplicació Agenda Electrònica Programada d'Assenyalaments que ha posat en marxa la Conselleria de Justícia, Interior i Funció Pública i que permet la consulta 'en línia' de judicis, vistes o compareixences en els òrgans judicials valencians.

Aquest servei està disponible en la web de la Seu Judicial Electrònica consultar ací i es pot accedir a través dels apartats de ciutadania i de professionals. Una vegada s'entra en aquests apartats, cal clicar en 'serveis', on figura l'accés a l'Agenda electrònica programada d'assenyalaments.

L'Agenda és una aplicació web destinada a la gestió d'assenyalaments (com a judicis, vistes, compareixences ) i altres tipus d'anotacions que facilita als òrgans judicials el control dels diferents moments processals, necessari per a l'adequada tramitació dels procediments judicials.

Al mateix temps, permet a la ciutadania conéixer l'estat dels assenyalaments mitjançant la seua publicació a través de la Seu Judicial Electrònica, i garanteix el dret fonamental de publicitat de les actuacions judicials.A més, en els pròxims dies, aquesta aplicació estarà disponible també per al seu ús en dispositius mòbils sota el nom de Caova.

La nova aplicació forma part del programa de digitalització i modernització de l'Administració de Justícia en la Comunitat Valenciana, que contempla una inversió de més de 28 milions d'euros durant els pròxims tres anys.

Entre els fins que es persegueixen amb aquesta aposta destaca l'objectiu del 'Paper 0' en els jutjats, així com la creació d'una plataforma audiovisual que permetrà gravar tots els judicis, emmagatzemar-los automàticament i comptar amb un motor de cerca de vistes, proves i diligències en el 'Núvol'.

Arxivat a:

Destacats