Justícia paga el transport de quasi 1.900 víctimes de violència de gènere a jutjats, cases segures i altres serveis

Guardar

Manifestació en contra de la violència de gènere
Manifestació en contra de la violència de gènere

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha pagat el transport de 1.894 víctimes de violència de gènere que no comptaven amb mitjans propis per a això en els seus desplaçaments entre els seus domicilis i els jutjats, les Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte i a altres serveis de l'Administració de Justícia en els quals necessiten fer tràmits.

En aquesta línia, el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, ha remarcat que "moltes víctimes de violència de gènere tenen dificultats econòmiques o manquen d'un mitjà de transport, la qual cosa obstaculitza que presenten denúncia, la ratifiquen o accedisquen a la Justícia en les mateixes condicions que qualsevol altra persona".

Per eixe motiu, la Conselleria de Justícia va posar en marxa, en 2019, el projecte pilot de trasllat gratuït que, després dels seus bons resultats, es va estendre a la totalitat dels partits judicials de la Comunitat Valenciana, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Des de la seua posada en marxa, aquest servei ha traslladat a 452 víctimes de violència de gènere de la província d'Alacant; 392 de la de Castelló i 830 de la de València.

A elles se sumen les 67 que, de 2019 a 2021 es van traslladar a instàncies de l'Oficina Especialitzada en Denúncies de Violència de Gènere de la Ciutat de la Justícia de València i les 153 que van formar part --fins a abril de 2021-- de l'experiència pilot en els partits judicials de Nules i Sogorb.

En el protocol de trasllats participen les Forces i Cossos de Seguretat adherides al sistema VioGen, la xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte i les especialitzades en Violència de Gènere, així com els Instituts de Medicina Legal i Ciències Forenses.

"Amb aquest servei --de 24 hores els 365 dies de l'any-- garantim l'assistència de les víctimes al procediment judicial i el seu accés als recursos multidisciplinaris de les diferents administracions que aquestes dones i les seues famílies requereixen", ha subratllat García Añón.

Destacats