JJ Zaplana demana a Barceló que dimitisca: "Ni un minut més en la conselleria, ni una mort més"

"Ha mentit, ha enganyat, ha estat incapaç de gestionar la situació i a més ataca als sanitaris que s'estan deixant, la seua vida, per salvar la de tots els altres"

Guardar

jjzaplana
jjzaplana

El portaveu de Sanitat del Grup Parlamentari Popular (PPCV), José Juan Zaplana ha recordat a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, els 4.131 valencians morts i ha assenyalat que "si vol netejar la seua consciència ha de marxar, perquè ha mentit, ha enganyat, ha estat incapaç i damunt ataca a aquests sanitaris que s'estan deixant, la seua vida, per salvar la de tots els altres. Cessament a tot el seu equip i dimitisca. Ni un minut més, ni una mort més".

Així, José Juan Zaplana, ha advertit en la Diputació Permanent que el Consell "no té control de la situació, la seua transparència és nul·la, no li ho diu el PPCV, li ho diuen els alcaldes de tots els signes polítics; les seues mesures, desencertades i a destemps, mesures que no controlen l'evolució del virus i damunt destrossen la nostra economia".

Avui en la nostra Comunitat hi ha 4.131 víctimes de la COVID, 1.156 des de l'1 de gener, "la situació ha tocat fons i enfront de les querelles i amenaces de la conselleria per a intentar tapar la seua nefasta gestió, el PPCV continuarà donant veu a tot el que ens compten els sanitaris, a tot el que necessiten i sofreixen cada dia".

Així, ha criticat que la consellera de Sanitat porte sense comparéixer en les Corts des del 4 de setembre, "cinc mesos sense donar la cara malgrat viure la pitjor situació de tota Espanya", ja que, hem passat de 1.391 persones ingressades al desembre a 4.338, de 2.738 morts per la COVID a 4.131. I mentre tot això passa "Ximo Puig es nega a escoltar, a informar. La seua falta de respecte i de lleialtat no li fa digna del lloc que ocupa".

"S'ha plantejat que no eren les adequades? S'ha plantejat que no les han executat bé? Siga una cosa o l'altra, 1.156 morts en 24 dies, 1 de cada 4 a Espanya és alacantí, valencià o castellonenc", ha denunciat.

"Descontrol en la vacunació"

José Juan Zaplana ha denunciat que "el descontrol en la vacunació és total, no sap ni a qui, ni com, i ja està bé, servei aquests expedients que va anunciar fa més d'una setmana per a saber què ha ocorregut amb aquestes més de 200 persones que vostés han vacunat irregularment, diga'ns si se'ls posarà la segona dosi". Així, ha anunciat que el PPCV ha presentat una comissió de recerca sobre aquest procés de vacunació, perquè el Consell explique per què han administrat la vacuna a persones que no els corresponia, perquè "és la seua responsabilitat".

En aquest context, ha exigit al Consell que vacune, "immediatament, tal com es recull en l'acte del jutjat núm. 3 del contenciós d'Alacant, a tots els sanitaris, els que treballen en la pública i també els de la privada, que tots fan falta i tots salven vides".

Així, ha afegit, hi ha més de 4.000 sanitaris "fora de combat i els que encara es mantenen en peus estan esgotats", mentre la conselleria "després de dir-los que es contagiaven per anar de viatge i sortir a esmorzar, ara es permet interposar querelles contra ells per a espantar-los i callar-los. Això és censura. Això és de pura màfia".

Respecte a les patologies no Covid li ha preguntat a la consellera on s'estan tractant perquè el sistema públic està "destrossat i la privada col·lapsada i el Consell ni ha previst res ni té pla".

"Els qui hem perdut a algun ser estimat ens fiquem al llit totes les nits preguntant-nos per què la conselleria presenta querelles criminals, per què no ha escoltat a tots els que li ho advertim, per què ha mentit, per què aquestes carpes en comptes de recintes firals o hotels reconvertits, per què no un pla amb la privada, amb les farmàcies, amb els veterinaris... Per què no test, test, test?"

Hospitals de campanya

José Juan Zaplana s'ha referit al "nyap" dels hospitals de campanya i ha assenyalat que "com la seua pèssima gestió, se'ls ha emportat el vent amb la bufada de la COVID". "El senyor Puig, ha convertit el conte en tragèdia, una tragèdia que ell crea, però no sofreix, els pacients traslladats com a mercaderia d'un lloc a un altre".

"Mai un plàstic va sortir tan car, en el personal, en el sanitari i en l'econòmic" ha assenyalat al mateix temps que ha recordat que el Consell "es va omplir la boca criticant l'Hospital Zendal i al final només hi ha una realitat, de maó: aquest hospital ha atés ja 1.000 pacients, té ingressats 400 i no se l'ha emportat el vent. El seu va tenir 26 que han hagut de ser desnonats".

El PPCV "li ho va advertir, li ho va avisar, i fins i tot els vam fer arribar els informes, amb lleialtat: els hospitals de campanya, les seues carpes, no estaven en condicions d'acollir a pacients. Menjar fred, temperatura i ara vent".

Arxivat a:

Destacats