Intersindical demana al Govern i a la Generalitat que la reconstrucció "servisca per a millorar les condicions laborals"

Guardar

Arxiu d'una manifestació de l'1 de maig.
Arxiu d'una manifestació de l'1 de maig.

Intersindical Valenciana s'ha manifestat aquest dissabte a Vinaròs, Castelló de la Plana, Alacant, Elx i València amb motiu de l'1 de Maig per a demanar al Govern i a la Generalitat que la reconstrucció "servisca per a millorar les condicions laborals dels treballadors" i per a "transformar la societat i aprofundir els drets laborals, socials i econòmics".

El col·lectiu, en un comunicat, ha considerat que "és el moment" de derogar les reformes laborals de 2010 i 2012, les reformes de les pensions de 2011 i 2013, millorar l'SMI, els salaris i les pensions i "posar fi a la precarietat, la temporalitat i la mobilitat que caracteritza el món laboral".

Per això, ha defensat el sindicat, "fa falta la unitat, la mobilització i la lluita laboral i social" i ha apuntat que "no serveixen ni la concertació ni el diàleg social, com evidencien tots els indicadors econòmics".

Així, ha incidit en la importància de "recuperar la presència als carrers" aquest Primer de Maig i "mantindre-la cada dia en els centres de treball i barris i pobles valencians".

Intersindical ha reivindicat la salut i la seguretat en el treball, la racionalització del calendari i dels horaris laborals, la reducció de la jornada laboral a 32 hores i 4 dies en la setmana, la igualtat en el món del treball per a totes les persones, independentment de la seua orientació sexual, gènere, procedència o edat i el suport a les persones majors i el dret a una pensió pública digna.

Així mateix, ha defensat la millora dels serveis públics i l'accés universal als béns comuns o avançar cap a un Marc Valencià de Relacions Laborals i protecció social, sense oblidar el dret a un habitatge digne, "adequat i assequible", la defensa i protecció del territori, les hortes, rius i muntanyes, la justícia fiscal, el finançament just i la sobirania fiscal, la igualtat i els drets lingüístics o el suport als sectors culturals.

Finalment, ha expressat el seu suport al moviment sindical de Colòmbia i al poble colombià que està "mobilitzat contra les polítiques antisocials contràries a la pau" del president Duque i en la lluita del poble sahrauí per la llibertat del Sàhara.

Destacats