Iniciativa tria a Oltra, Mas, Ibáñez, Sergi Tomás i Miquel Real per a l'Executiva de Compromís

Guardar

Reunió de la Mesa Nacional d'Iniciativa-Compromís
Reunió de la Mesa Nacional d'Iniciativa-Compromís

La Mesa Nacional d'Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha renovat aquest dissabte la seua representació en l'Executiva de Compromís, en la qual estaran la vicepresidenta del Consell i portaveu de Compromís, Mònica Oltra; els portaveus de la formació ecosocialista, Aitana Mas i Alberto Ibáñez; el secretari d'Organització, Sergi Tomàs, i el membre de l'executiva Miquel Real.

Segons ha explicat en un comunicat Alberto Ibáñez, "seguim així amb el treball per a encarar amb força aquest final de legislatura després d'haver culminat el procés congressual de principis d'any, que va servir per a avançar en obertura, participació, debat i consolidació organitzativa del partit" .

Per part seua, Aitana Mas ha posat en relleu que, davant el context "de volatilitat" a nivell estatal i internacional, la situació política en la Comunitat Valenciana és "positiva gràcies a la bona gestió del govern del Botànic".

"Les xifres avalen un fort creixement de l'ocupació, una gran millora en els serveis socials i l'atenció a la dependència, l'arribada de la normalitat a les aules en les acaballes de la pandèmia de la covid-19. També, de manera transcendent, l'arribada de la gigafactoria de bateries a Sagunt, l'aprovació del projecte de llei del canvi climàtic o la sentència a favor de la protecció del litoral", ha enumerat.

Per als portaveus d'Iniciativa-Compromís, "cal continuar combatent l'imaginari polític de mentides i incerteses que promouen la dreta i l'extrema dreta, ajudats pel marc de conflictes d'abast global i un excés de tensió partidista".

Per a la formació ecosocialista, "ara més que mai és fonamental treballar per a millorar la unitat, cohesió i acció política de l'esquerra". En aqueix sentit, han destacat la labor de Compromís "dins i fora del Consell", amb accions com l'Acord del Túria, la trobada de la família verda europea, la cimera internacional per la jornada laboral de 32 hores o la política comparada amb altres CCAA en serveis socials, protecció del territori o transparència.

A més, en aquest context, Iniciativa-Compromís ha assenyalat la importància de centrar-se "en la política de la vida quotidiana" i "de proximitat" i ha subratllat que és "essencial eixir als carrers per a donar resposta a les necessitats de la gent".

Destacats