'Imprescindibles', la campanya del 8M per a reconéixer el valor de les cures i la criança

El 8 de març, s'obrirà audiència prèvia per a la nova Llei d'Igualtat

Guardar

8M-GVA
8M-GVA

El 95% de les dones s'involucren en les cures i la criança. Eixa falta de corresponsabilitat provoca que, en plena pandèmia, les dones hagen sigut les més afectades. "La Covid sap de gènere", ha apuntat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. Però a més, en les anomenades professions feminitzades, com a infermeria, personal de neteja o caixeres, les dades no enganyen: el 84,2% són dones, enfront del 15,8% d'homes. De fet, per posar alguns exemples, el 93% de les persones que treballen en la neteja són dones, com ho són el 84% que treballen de caixeres.

Per això, per a posar en valor el treball diari que realitzen totes aquestes dones, i perquè com ha assenyalat Oltra "les cures i la criança és el que sosté a la societat", la Generalitat Valenciana ha llançat la campanya 'Imprescindibles' per a aquest 8 de març. Una conductora d'autobús, una infermera d'epidemiologia, una cuidadora (auxiliar d'infermeria), una investigadora en nanofotònica i una educadora infantil seran la imatge d'aquesta campanya que vol enfortir aquestes activitats essencials, i que es mourà per xarxes amb l'etiqueta #8MImprescindible.

"Ni és el futbol, ni els viatges de negoci ni la borsa. Cap societat pot aguantar sense les cures i sense la criança. Per això, aquesta campanya és per a les dones que treballen en primera línia i que, a més, sostenen la nostra vida". Una campanya per a reconéixer el treball diari, a vegades poc reconegut i mal pagat, de totes aquestes dones, i enfortir, així, el paper essencial que exerceixen en la societat.

Així mateix, Oltra ha anunciat que, el pròxim 8 de març, s'obrirà audiència prèvia per a la nova Llei d'Igualtat, amb l'objectiu de conéixer l'opinió de la ciutadania sobre què ha d'incloure. "Volem que siga una llei molt participada, i que abaste tant a la dona amb estudis qualificats i en bona posició, com a la dona amb un treball precari i racialitzada o a la dona migrant. Totes han de veure's representades en aquesta llei".

Cal recordar que la Llei d'Igualtat autonòmica és de 2003. D'aquesta manera, en la seua actualització, la consellera ha assenyalat que se centrarà en dos eixos fonamentals: el feminisme i l'harmonització del planeta, la qual cosa ara es coneix com a ecofeminisme".

Sobre la manifestació del 8M

Preguntada per les concentracions convocades per al 8 de març, la vicepresidenta ha remarcat que "és necessari celebrar el 8M des de la reivindicació". Per això, ha assenyalat que existeixen diverses maneres de reivindicar, bé a través de les xarxes, o penjant pancartes o mocadors als balcons. Així mateix, ha recordat que les concentracions convocades pel moviment feminista seran descentralitzades per a evitar massificacions.

"L'important és sentir-nos cohesionades i unides. Caldrà reinventar-se, però sense perdre eixa sensació de comunió que sentim quan eixim al carrer", ha conclòs Oltra.

Arxivat a:

Destacats