Illa creu que falten dies, o alguna setmana, per a començar a doblegar la 3a ona i dubta que el sistema vaja a col·lapsar

Guardar

fotonoticia_20210118140436_1920
fotonoticia_20210118140436_1920

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comentat que falten dies, "o fins i tot alguna setmana", per a començar a doblegar la corba de la tercera ona de contagis de coronavirus en la qual està immersa Espanya, i ha dubtat que, ara com ara, el sistema sanitari vaja a col·lapsar.

En una entrevista en 'La Sexta', recollida per Europa Press, Illa ha reconegut que la situació actual de contagis de Covid-19 a Espanya és "preocupant", si bé ha assegurat que amb les mesures que estan duent a terme les comunitats autònomes es podrà "doblegar" la tercera ona.

"S'estan prenent mesures molt dràstiques si bé encara no s'ha pogut veure l'efecte. Som conscients que la pressió hospitalària és un factor molt preocupant, però crec que el sistema no es col·lapsarà, com tampoc el va fer en la primera ona. Tots hem elaborat els plans de contingència necessaris i en els pròxims dies podrem veure una estabilització dels casos", ha asseverat el ministre de Sanitat.

Per això, Illa ha demanat "responsabilitat" als ciutadans a l'hora de complir amb les mesures que s'estan aplicant en les comunitats autònomes per a reduir l'elevada incidència de contagis que s'està registrant en les últimes setmanes, a la qual ha atribuït les festes nadalenques i no l'aparició del nou cep britànic.

De fet, sobre aquesta última, el ministre de Sanitat ha informat que a Espanya hi ha poc més de cent casos seqüenciats d'aquesta variant i altres punts en investigació, si bé ara com ara els experts no consideren que siga responsable de l'augment de casos. "L'increment de contagis és degut al Nadal, encara que estem seguint molt de prop el nou cep", ha resolt.

Arxivat a:

Destacats