Igualtat obri el termini per a la consulta pública de la futura Llei Valenciana d'Accessibilitat Universal i Inclusiva

Guardar

oltra
oltra

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha obert el tràmit de consulta pública prèvia per a l'elaboració de la Llei Valenciana d'Accessibilitat Universal, amb l'objectiu de recaptar opinions i aportacions de la ciutadania i de les entitats interessades.

El termini de presentació d'aportacions serà des del 24 de juny fins al 13 de juliol i podran remetre's a l'adreça de correu habilitada per a això: [email protected].

La futura Llei Valenciana d'Accessibilitat Universal i Inclusiva és una de les grans iniciatives legislatives i un repte social per al Consell del Botànic que té com a objectiu convertir a la Comunitat Valenciana en un territori plenament inclusiu.

La llei promocionarà i garantirà els drets de la ciutadania per a accedir en condicions d'igualtat als béns, serveis i coneixements d'ús públic.

Aquesta llei transversal es complementarà amb la conscienciació social, la formació de les i els professionals i la coordinació entre les administracions.

Es tracta d'un compromís del Botànic per a garantir l'accessibilitat universal d'acord amb la convenció de l'ONU i els drets de les persones en el seu accés a tots els espais públics i privats, entorns naturals, sistemes de transport, mitjans de comunicació i serveis d'atenció a la ciutadania.

Grups de treball

Per a l'elaboració de la llei s'han establit huit grups de treball entorn dels 8 eixos que ha de desenvolupar la llei: Serveis o accés inclusiu a l'Estat del Benestar; habitatge i mobilitat; espais públics; oci, cultura i esports; administració pública i justícia; mitjans de comunicació i telecomunicacions; béns de consum i emergència i canvi climàtic.

L'accés a la consulta popular, que ha obert la Conselleria, permetrà a la ciutadania, les entitats, federacions i sindicats, entre altres, fer les seues aportacions dins d'eixos 8 eixos ajuste als que girarà la futura llei.

Aquestes aportacions, juntament amb les quals es recolliran i es discutiran en els diferents grups de treball, estaran coordinades i supervisades per la direcció general de Diversitat Funcional i Salut Mental, com a direcció competent en la matèria.

Destacats