Igualtat llança ajudes de 400.000 euros per als professionals de la infància i famílies acollidores

Guardar

Escola de Famílies conferència Sonia Cervantes
Escola de Famílies conferència Sonia Cervantes

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha tret una nova ordre d'ajudes amb un cost de 400.000 euros per a reforçar la formació dels i les professionals que treballen en l'àmbit de la infància i l'adolescència. Aquesta iniciativa també tindrà com a finalitat subvencionar aquelles accions encaminades a formar a diferents col·lectius professionals, així com a les famílies acollidores.

Aquest és un dels objectius de l'ordre publicada des de la Direcció General d'Infància i Adolescència, la titular de la qual, Rosa Molero, ha detallat que inclou ajudes per a la posada en marxa de programes de formació que puguen desenvolupar les entitats sense ànim de lucre, ha informat la Generalitat en un comunicat.

L'ordre estableix dues modalitats de programes. D'una banda, aquells dirigits a professionals que interactuen en l'exercici de la seua professió amb nens, nenes i adolescents, tant en l'àmbit de l'educació com en el de la prevenció i situacions de desprotecció i maltractament, o en la promoció dels drets de la infància.

Per un altre, podran optar a aquestes ajudes els programes destinats a la formació contínua de les persones que col·laboren amb l'Entitat Pública en la protecció de la infància i l'adolescència, com les famílies acollidores i adoptives o altres col·lectius.

Molero ha destacat que aquesta ordre inclou una altra novetat, com és la subvenció, per primera vegada, de programes que desenvolupen entitats sense ànim de lucre destinats a promocionar els drets de les persones menors d'edat, així com la seua participació activa i progressiva en els assumptes públics i socials que els afecten.

Amb la publicació de l'ordre amb les noves bases la Conselleria equipés aquestes ajudes a les quals fins ara podien optar les entitats locals i per a les quals estan prevists un total de 400.000 euros.

La inclusió d'aquesta mena de programes de promoció de drets de la infància i adolescència té com a objectiu "conscienciar a la ciutadania que les persones menors d'edat són subjectes de drets" i "promoure l'interés superior de la infància i l'adolescència com a principi rector de tota l'actuació social".

La directora general d'Infància i Adolescència ha destacat que amb aquestes noves subvencions "es compleixen les previsions de la Llei de Drets i Garanties de la Infància", que estableix que la Generalitat haurà de fomentar aquest tipus d'actuacions.

FOMENT DE L'ACOLLIMENT FAMILIAR

Al costat d'aquestes novetats, la Conselleria manté les ajudes als programes de prevenció i protecció de la infància i l'adolescència. Destaquen ara, convertint-los en una modalitat específica, els programes de foment de l'acolliment familiar per a fer efectiu el principi que aquesta mesura siga la prioritària quan una persona menor d'edat queda sota la guarda de l'administració.

A aquests programes s'uneixen els que promouen l'adopció de nens o nenes que per la seua edat, diversitat funcional o altres circumstàncies particulars tenen menys probabilitats de ser adoptats.

Amb els programes de foment es persegueix "sensibilitzar i donar a conéixer a la societat el recurs de l'acolliment familiar i l'adopció de nens, nenes i adolescents amb característiques molt especials".

Arxivat a:

Destacats