Igualtat indica que l'edifici de Colón és per a albergar el centre de valoració de discapacitat i no reuneix les condicions d'habitabilitat

Guardar

FOTO_OLTRA_PLENO
FOTO_OLTRA_PLENO

L'edifici de la Generalitat situat en el número 80 del carrer Colón de València, i adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, té previst el seu ús com a espai per a albergar el centre de valoració de discapacitat de la província i en aquests moments no reuneix les condicions adequades d'habitabilitat.

L'edifici, ocupat il·legalment, està pendent que en els pròxims mesos isca a licitació el contracte per a poder iniciar les obres que convertiran aquest espai en el futur centre de valoracions de la ciutat de València on s'atén les persones amb diversitat funcional o trastorn de salut mental que sol·liciten se'ls reconega un grau de discapacitat.

El reconeixement del grau de discapacitat és un tràmit de gran importància per a les persones d'aquest col·lectiu, ja que el seu reconeixement els permet optar a ajudes i els facilita el dia a dia en aspectes com l'accés al món laboral o a un habitatge adaptat a les seues necessitats.

L'espai, que sempre ha albergat oficines, va ser abandonat per l'antic govern durant diversos anys el que l'ha convertit en un espai obsolet que no compleix la normativa, especialment la relativa a seguretat contra incendis, i consegüentment requereix una intervenció arquitectònica important que ronda els 2 milions d'euros.

En aquest sentit, l'habitabilitat de l'edifici en aquests moments no és l'adequada, ni per al seu ús administratiu ni per al seu ús com a habitatge, ja que manca d'espais necessaris per a una vida digna, com puga ser una cuina o banys d'ús domèstic.

Cal destacar que la política de la Conselleria dels últims anys ha sigut substituir el sistema caritatiu de serveis socials per un sistema de drets, que permeta dotar a les persones que el necessiten eines econòmiques i socials perquè tinguen una vida digna i independent gràcies a la Renda Valenciana d'Inclusió. Així se'ls va traslladar als representants del col·lectiu Esperanza Colectiva durant la reunió que es va mantenir amb ells fa unes setmanes.

Destacats