Igualtat i Habitatge preparen un conveni per a cedir habitatges a persones amb diversitat funcional

La directora general de Diversitat Funcional i el director general d'EVha es reuneixen per a avançar en aquesta col·laboració

Guardar

Un habitatge públic
Un habitatge públic

La Vicepresidència d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica estan preparant un conveni de col·laboració per a augmentar els habitatges del parc públic de la Generalitat cedits a persones amb diversitat funcional.

Així s'ha decidit en una reunió mantinguda entre la directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert, el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, i la subdirectora d'Intervenció Social de l'entitat, Helena Ferrando.

L'objectiu principal és facilitar l'accés a l'habitatge a persones amb diversitat funcional a través d'immobles més accessibles, especialment per a programes de salut mental. En aquesta línia de treball s'enfocarà aquest conveni, mitjançant el qual EVha oferisca el nombre més gran d'habitatges a la Vicepresidència d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a poder desenvolupar itineraris individualitzats de vida independent.

Amb aquests itineraris s'aconsegueix augmentar les experiències de vida autònoma d'aquest col·lectiu, fora ja de l'entorn dels pares o tutors, adaptant-se a un nou tipus de convivència amb altres persones i guanyant autonomia en totes les esferes de la seua vida.

Les experiències posades en marxa demostren que la convivència de persones amb diversitat funcional intel·lectual en habitatges normalitzats en l'entorn, supervisada per un equip d'educadors, afavoreix la seua autonomia personal i social.

Un dels temes plantejats en la reunió ha estat el tipus de cessió que es faria dels habitatges, bé a través d'ONG o directament a les persones. En unes setmanes es convocarà una altra trobada per a avançar en el conveni.

Destacats