Igualtat forma als interventors i interventores municipals en l'aplicació del nou model de finançament dels serveis socials

La Conselleria i el Col·legi Oficial de Secretaris, Interventors i Tresorers han organitzat una jornada sobre el contracte programa

Guardar

Dues persones passegen per un carrer d'Alzira
Dues persones passegen per un carrer d'Alzira

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, juntament amb el Col·legi Oficial de Secretaris, Interventors i Tresorers (Cosital), ha organitzat una jornada formativa sobre el contracte programa, que és el nou instrument per al finançament dels serveis socials municipals.

La sessió ha comptat amb l'assistència del secretari autonòmic de Planificació i Ordenació del Sistema, Xavi Uceda, i de la directora general de Gestió i Organització del Sistema, Patricia Ramón, qui ha estat l'encarregada de presentar el contracte al més de centenar de persones que han participat en la jornada.

Ramón ha destacat que l'objectiu d'aquesta jornada és explicar de manera detallada el contracte programa com un conveni pluriennal amb els ajuntaments i les entitats locals per a donar estabilitat al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i a les plantilles.

Aquest nou model de finançament suposa que els serveis socials d'atenció primària rebran fons des de la Conselleria cada quatre anys, i no anualment com fins ara, i això permetrà als ajuntaments "saber amb quins fons compten i tenir una major estabilitat en el finançament que reben per part de la Conselleria per a la contractació de plantilles més enllà de l'exercici pressupostari anual", ha precisat.

La directora general ha recordat que la Conselleria porta des de la passada legislatura incrementant les partides destinades als ajuntaments perquè puguen reforçar les plantilles dels equips socials municipals, "dins del seu objectiu de convertir-los en la veritable quarta pota de l'estat del benestar, juntament amb la sanitat, l'educació i el sistema de pensions".

Aquest increment del pressupost ha permés multiplicar per 5 les plantilles municipals que es dediquen a gestionar ajudes de dependència, de la renda valenciana d'inclusió i altres prestacions dedicades a la ciutadania.

Aquest nou tipus de col·laboració financera que substitueix a la subvenció anual actual, es regula en el decret de Coordinació i Finançament de l'Atenció Primària de serveis socials, aprovat pel Consell i publicat en el DOGV, i que s'emmarca en el desenvolupament de la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, que declara els serveis socials universals, essencials i d'interés general.

Al finançament municipal per part de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives se suma la cooperació de les diputacions que l'any vinent assumeixen en el cas de València les poblacions menors de 15.000 habitants, i en el cas de Castelló i Alacant les menors de 10.000.

D'aquesta manera i a través del contracte-programa, ha afegit Ramón, "s'ordenaran els sistemes de finançament del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials amb convenis interadministratius que regularan les relacions financeres i jurídiques i els compromisos i obligacions de les parts implicades".

Arxivat a:

Destacats