Igualtat finança amb 7,3 milions d'euros 70 projectes que milloraran infraestructures socials municipals

Guardar

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt destinar 7,3 milions d'euros en ajudes per a projectes d'inversió en recursos de l'àmbit de la igualtat i les polítiques inclusives de la Comunitat Valenciana, segons ha informat el director general d'Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan.

La resolució d'aquestes subvencions contempla 70 projectes de reformes i obres noves de recursos del sistema valencià de serveis socials gestionats per entitats locals i entitats sense ànim de lucre. Per províncies, 22 projectes corresponen a la província d'Alacant, sis a la de Castelló i 42 a la província de València, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

D'una banda, la Conselleria ha concedit ajudes per a 16 projectes de centres nous, quatre a la província d'Alacant, amb una dotació de 2.158.400 euros, i 12 en la de València, per un import de 2.227.364 euros. Aquests recursos poden destinar-se a nova construcció, a la finalització d'edificis o espais que no estiguen en funcionament perquè puguen obrir les seues portes, o al canvi d'ús de tot l'immoble.

El director general d'Infraestructures de Serveis Socials ha destacat, entre aquestes obres, el nou centre ocupacional de Villar del Arzobispo que comptarà amb una inversió de la Conselleria de 764.000 euros; un nou Ceem i Cris per a persones amb trastorn mental greu, gestionat per Adiem a la ciutat d'Alacant amb 750.000 euros, o un centre residencial a Elx per a persones amb dany cerebral que comptarà amb una subvenció de 743.000 euros.

Enric Juan ha explicat que aquestes ajudes "són un pas més en el treball que s'està fent des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a assegurar que la ciutadania rep la millor atenció i en els millors espais", i ha assenyalat que se sumen a la posada en marxa del Pla Convivint d'Infraestructures Socials.

TERCER SECTOR

En aquest sentit, ha destacat la col·laboració interadministrativa i amb les entitats del tercer sector d'acció social "com a fórmula per a atendre les demandes socials que ens permeten millorar l'atenció que es presta a la ciutadania".

"El nostre objectiu és dignificar l'atenció a les persones que acudeixen al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, així com millorar els espais en els quals treballen els i les professionals que atenen aquells col·lectius que es troben en una situació de major vulnerabilitat", ha dit.

En aquest sentit, ha subratllat que la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, aprovada la passada legislatura, va suposar "una fita" a l'hora de garantir "la universalitat del sistema, situant els drets socials a la mateixa altura que la sanitat i educació", assegurant que qualsevol persona que els necessite tinga accés a ells.

REFORMES

D'altra banda, la resolució de la Conselleria ha concedit 2.273.683 euros per a 54 projectes de reformes de recursos de serveis socials ja en funcionament, concretament 621.789 euros per a 18 projectes de la província d'Alacant, 384.234 per a sis de Castelló i 1.967.660 euros per a 30 projectes en la de València.

Enric Juan ha explicat que en aquest cas se subvencionen reformes, com a ampliació, millora, modernització, adaptació, adequació o reparació d'immobles, de centres en funcionament i espais en els quals es desenvolupen serveis d'atenció primària bàsica i específica en el cas d'entitats locals, i tots els nivells d'atenció en el cas que el sol·licitant siga una entitat sense fi de lucre.

Entre algunes de les ajudes concedides per la Conselleria, es troben les reformes integrals del centre ocupacional El Molinet de la Mancomunitat Vinalopó, el centre d'atenció precoç municipal de Xàtiva, el centre social Sant Vicent d'Oliva o els nous despatxos dels serveis socials d'Aldaia.

Així mateix, s'escometran obres d'instal·lació de sistemes de calefacció i ventilació en el centre social Este de Castelló de la Plana o l'ampliació del centre de dia per a persones majors de Morella.

Arxivat a:

Destacats