Igualtat estudiarà si s'exigeix estar vacunat per a poder ingressar en una residència

Guardar

vacunacion-en-residencias
vacunacion-en-residencias

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, estudiarà amb el sector i la conselleria de Sanitat una nova normativa per a regular com ha de ser la vida en les residències després de la vacunació i si s'estableix l'exigència d'estar immunitzat contra la covid per a poder ingressar.

Oltra, després de reunir-se amb entitats representants de les persones en situació de dependència, ha explicat que d'ací a la fi de març, una vegada que tota la xarxa estiga vacunada, s'haurà d'aprovar una nova normativa per a "establir canvis que augmenten el confort en els residents".

Un dels aspectes que haurà de regular-se és determinar si per a poder ingressar en una residència, a més d'una PCR negativa com s'exigeix ara, també es requereix estar vacunat.

Sobre aquest tema, ha aclarit que aquesta nova normativa no té res a veure amb els plans d'escalada i desescalada de les residències que ja estan contemplats en l'actual resolució i que venen determinats pel nivell epidemiològic de cada moment del municipi on se situen.

D'aquesta manera, ha recordat que aquest decret regula les restriccions que ha de seguir cada residència en funció del nivell d'alerta del municipi en el qual es trobe i que regulen l'eixida de les residències o les visites ordinàries o a les visites de força major que en l'actual resolució ja estan vinculades.

Així, "si un municipi està en alerta 0 o 1 pràcticament es pot fer vida normal en la residència", però si està en alerta 3 o 4 s'estableix "moltes restriccions".

Destacats