Igualtat destina 474.000 euros per a plans d'inclusió i cohesió social de 39 ajuntaments

Guardar

monica oltra
monica oltra

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat 474.000 euros a un total de 39 ajuntaments i mancomunitats per a l'elaboració i desenvolupament de plans municipals d'inclusió i cohesió social en 2021, segons ha anunciat la directora general d'Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell.

Tal com ha explicat, s'han resolt 39 subvencions, 32 per a ajuntaments i 7 per a mancomunitats, "que oscil·len entre els 12.000 i els 18.000 euros cadascuna d'elles, i que seran destinades a finançar el suport tècnic per a l'elaboració dels plans municipals d'inclusió i cohesió social".

Per províncies, 11 concessions han sigut per a ajuntaments de la província d'Alacant, 5 per a Castelló i 23 per a la província de València. La directora general ha recordat que aquestes ajudes s'emmarquen "en el desenvolupament del Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió social (VICS) 2017-2022".

La concessió de les subvencions, en règim de concurrència competitiva, es dirigeix als ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana la població de la qual supere els 10.000 habitants i es comprometen a l'elaboració d'un pla municipal d'inclusió i cohesió social i a la creació del Consell Municipal d'Inclusió i Drets Socials.

María José Cortell ha assenyalat que amb aquesta iniciativa "volem acostar el Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió Social a la ciutadania comptant amb la col·laboració de les corporacions locals, perquè els municipis impulsen les seues pròpies avaluacions i plans locals en aquesta matèria".

Coincidint amb això, el mateix Pla estableix el reconeixement i valora la funció clau dels ajuntaments i les mancomunitats en una política de proximitat interdepartamental coordinada. Entre els objectius d'aquestes ajudes la directora general ha destacat la idea de sensibilitzar a totes les administracions públiques, a tots els actors de la societat civil i a tota la ciutadania en general, "sobre la situació de desigualtat i risc d'exclusió d'una part important de la societat i de la necessitat d'implementar polítiques públiques inclusives orientades a la seua erradicació".

En aquest sentit, ha posat l'accent que només des del coneixement "directe i pròxim" de les situacions concretes de les persones i des de la rapidesa en la intervenció "es podran construir processos integrals que beneficien a les persones, a les famílies i als grups i col·lectius amb majors mancances i amb més urgències de ser atesos, des de perspectives de compromís i solidaritat, per a mantenir la seua inclusió, aconseguir la seua inserció i evitar la seua exclusió".

Arxivat a:

Destacats