Igualtat amplia 240 noves places d'acció concertada en centres per a persones a diversitat funcional

Aquestes places se sumen a les 6.690 concertades a principis d'enguany amb la nova fórmula que substitueix al model de subvenció

Guardar

diversidad funcional
diversidad funcional

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha ampliat 240 noves places en règim de concert social per a centres de persones amb diversitat funcional que se sumen a les 6.690 places concertades a principis d'enguany amb aquesta nova fórmula de la Conselleria.

Va rostir ho ha assenyalat la directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert, qui ha explicat que es tracta d'"una nova adjudicació de places" a centres gestionats per entitats d'iniciativa social que des de fa dos anys "opten a aquesta nova modalitat per a la prestació de serveis socials especialitzats en l'àmbit de la Comunitat Valenciana".

D'aquesta manera i tenint en compte les necessitats d'atenció social, la població que actualment es troba sent atesa i la demanda de places de nova creació en determinades àrees geogràfiques, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives "ha decidit ampliar la xarxa de recursos amb 240 noves places de diversitat funcional amb un cost per a aquest any de 153.268 euros" ha assenyalat la directora general.

Respecte al nombre de places i tipologia de serveis ampliats es detalla que per a persones amb diversitat funcional es concerten 193 places en centres d'atenció primerenca a xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys; 22 en centres ocupacionals per a la integració sociolaboral; 14 places en centres de dia; 4 en centres residencials i 7 places en habitatges tutelats.

En total, 6.690 persones usuàries de centres gestionats per entitats sense ànim de lucre destinats a persones amb diversitat funcional es beneficien de la modalitat d'acció social concertada.

La directora general ha recordat que la modalitat de l'acció concertada de places implantada per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives "substitueix al model de subvenció anteriorment establit".

L'objectiu d'aquesta mesura, ha recordat Elena Albert, és "reordenar i regular el sector, garantir el control i l'estabilitat dels centres i de les entitats i, sobretot, assegurar la qualitat en el servei que es presta a les persones i a les seues famílies". A més, amb l'acció concertada es garanteix també la transparència, la publicitat i l'eficiència per a l'interés públic.

Arxivat a:

Destacats