Els grups parlamentaris participaran en l'elaboració del Pla valencià per a la salut mental

Guardar

Los grupos parlamentarios participarán en la elaboración del Plan valenciano para la salud mental, drogodependencias y conductas adictivas
Los grupos parlamentarios participarán en la elaboración del Plan valenciano para la salud mental, drogodependencias y conductas adictivas

Els grups parlamentaris de les Corts Valencianes participaran en l'elaboració del Pla valencià per a la salut mental, Drogodependències i Conductes addictives, que serà redactat per una convenció formada per uns 70 ciutadans majors de 15 anys al costat de professionals de l'àmbit sociosanitari.

Així, ho ha anunciat aquest dijous el comissionat de la Presidència de la Generalitat per al Pla Valencià per a la Salut Mental, Drogodependències i Conductes addictives, Rafael Tabarés, després de mantenir una reunió amb la Mesa de les Corts i representants dels grups polítics.

D'aquesta manera, els grups designaran als representants que participaran, al costat dels triats pels principals agents socials, en el Comité de Seguiment de la Convenció Ciutadana sobre Salut Mental, que es desenvoluparà des d'octubre fins a desembre amb l'objectiu d'elaborar un nou pla d'acció en aquest àmbit amb el qual es vol superar "l'estigmatització social" dels qui pateixen aquests problemes.

Sobre aquest tema, Tabarés ha destacat que han coincidit que a conseqüència de la pandèmia "tots hem estat molt prop de situacions d'incertesa, desesperació, tristesa i fins i tot d'enfonsament" i que "en aquests temps en els quals estem immersos s'ha corregut un vel en salut mental".

Per això, ha recalcat que s'ha de "parlar de manera clara dels problemes de salut mental, de drogodependències i conductes addictives que estan en la societat i en l'agenda pública". "La qüestió és si estan en l'agenda política i hui s'ha donat una demostració que també estan disposats a recollir el problema que està en la societat", ha destacat.

En eixe sentit, ha defensat que els problemes de Salut Mental traspassen més enllà de l'agència pública i política a "la gestió de necessitats concretes amb actuacions per a resoldre aquests problemes que són transversals".

Així, ha destacat que està convenció ciutadana sobre Salut Mental és "una iniciativa democràtica innovadora en el món" perquè de "manera aleatòria, per sorteig cívic, es trien a entre 63 i 70 ciutadans majors de 15 anys per a deliberar i posar-se d'acord sobre com abordar els problemes Salut Mental, Drogodependències i Conductes addictives que hi ha en la Comunitat Valenciana".

D'aquesta manera, es persegueix que aquest comité, en col·laboració amb experts, es plantege una sèrie de preguntes i solucions i que els grups parlamentaris "facen un seguiment adequat d'aquest procés".

MESURES RÀPIDES

Per part seua, el president de les Corts, Enric Morera, ha agraït la reunió sol·licitada pel comissionat, "per voler comptar amb la participació dels grups parlamentaris, en tant que són també representants legítims del poble valencià" per a "prendre mesures ràpides per a prevenir els suïcidis i de salut mental".

En aquest sentit, ha ressaltat que "es farà una bona faena col·laborativa, perquè ja en el dictamen de la comissió per a la Recuperació Social, Econòmica i Sanitària que van aprovar les Corts l'any passat, hi havia un apartat concret on es posava l'accent en les accions referides a la salut mental".

Arxivat a:

Destacats