El Govern encarrega a Fulgencio un pla sobre l'estat actual de la Rodalia en la Comunitat Valenciana

Guardar

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en la trobada ‘Avancem en Polítiques per a la joventut: habitatge’, emmarcada en la segona jornada del 40 Congrés Federal del PSOE
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en la trobada ‘Avancem en Polítiques per a la joventut: habitatge’, emmarcada en la segona jornada del 40 Congrés Federal del PSOE

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que el Govern ha encarregat al coordinador de Rodalia en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, un pla que incloga l'estat actual de la xarxa i el nivell d'execució real a la regió.

Així ho ha dit la ministra en una interpel·lació del diputat de Compromís, Joan Baldoví, en la sessió de control al Govern en el Congrés, on li ha demanat explicacions a Raquel Sánchez per la "insostenible situació" en la qual es troba el servei ferroviari de Rodalia en la Comunitat Valenciana.

En aquest context, el diputat ha enumerat les deficiències de la Rodalia valenciana, en matèria de, segons ha anat citant, suspensió de trens, retards, vies sense desdoblegar i sense electrificar.

"ENVEJA SANA"

Per això, Baldoví s'ha queixat de les inversions que rep aquest servei en la Comunitat enfront dels diners destinats a les xarxes de Rodalia a Catalunya o Madrid, de la qual el diputat valencià ha dit sentir "una certa enveja sana".

Davant això, la ministra ha defensat les actuacions del Govern de Pedro Sánchez per a corregir aquestes deficiències, encara que ha admés que "no és gens fàcil de revertir" aquesta situació i que no es pot aconseguir "de la nit al dia" davant els "anys d'inacció".

No obstant això, ha reivindicat que "més enllà d'alguns problemes de puntualitat i conjunturals", s'estan començant a veure els primers resultats positius que suposen, segons ha celebrat, un canvi de tendència.

En qualsevol cas, ha recalcat que s'ha encarregat al coordinador de Rodalia en la Comunitat que elabore aquest pla per a "poder avançar actuacions que són imprescindibles i que han de permetre millorar el servei".

Destacats