Giner proposa impulsar que els Poblats Marítims siguen declarats Patrimoni de la Humanitat

Guardar

giner_poblats_maritims
giner_poblats_maritims

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha proposat aquest dimarts impulsar que els Poblats Marítims siguen declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. "Em compromet a impulsar aquest espai únic, urbà, natural, arquitectònic i cultural", ha afegit el també candidat de Cs a l'Alcaldia.

"Ciutadans impulsarà que els Poblats Marítims de València siguen declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco posant en valor que ací han estat Blasco Ibáñez, Sorolla i Benlliure. Tots ells han fet, des d'ací, la qual cosa ha sigut València, la seua projecció més internacional en el tema cultural i artístic", ha dit Giner.

Segons ha explicat Cs en un comunicat, Giner vol ser "un alcalde que pose en valor una València ambiciosa. Però que siga ambiciosa amb el que ja es té per a millorar-ho i posar-ho en valor en el món sencer. Creiem a València i cal gestionar-la bé. Tenim ambició perquè els valors de València siguen reconeguts internacionalment".

Per a Giner, els Poblats Marítims suposen "edificis singulars i unes tradicions com la Setmana Santa Marinera i una cultura que és única. Tenim un espai com és La Marina i el passeig marítim que són exclusius. A més, cal posar en valor unes vides de les persones i unes tradicions, gent marinera i portuària, que ha treballat des de sempre amb una forma de vida peculiar i particular que caracteritza als Poblats Marítims".

El portaveu de Cs calcula que el procés perquè els Poblats Marítims siguen declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco pot durar sis anys. "Tenim per a treballar de debò pels Poblats Marítims perquè quan arriben les inspeccions de la Unesco estiguen en perfecte estat perquè així ho volem", ha conclòs.

Destacats