La Generalitat invertirà 4 milions d'euros a senyalitzar i millorar la seguretat viària de la ruta 8 de l'Eurovelo al seu pas per la Comunitat Valenciana

El conseller ha anunciat que es licitarà en breu les obres que completen el tram oest de l'Anell Verd Metropolità entre Quart de Poblet i Massarrojos

Guardar

Arcadi España, en la International conference on greenways, mobility, leisure and tourism
Arcadi España, en la International conference on greenways, mobility, leisure and tourism

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat en la inauguració de la Jornada Internacional de Vies Verdes, que la Generalitat invertirà 4.222.304 euros a senyalitzar i millorar la seguretat viària de la ruta Eurovelo 8 que recorre la Comunitat Valenciana de sud a nord, al llarg de més de 500 km.

En aquesta Jornada, organitzada per la Generalitat, la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols i l'Associació Europea de Vies Verdes, amb el suport de la Càtedra Transport i Societat de la Universitat Politècnica de València, "es tractarà sobre infraestructures no motoritzades i vies verdes des de la perspectiva de la mobilitat i de la dinamització turística", ha explicat el conseller.

En el marc d'aquestes jornades tècniques també s'entregaran els premis del 10th European Greenways Award 2021, atorgats per l'Associació, i es tancarà demà amb una visita amb bicicleta per la Via Verda Ojos Negros, la més llarga d'Espanya. Per al conseller es tracta d'un reconeixement

Una xarxa ciclista transnacional

En la seua intervenció, el conseller s'ha referit a EUROVELO, un projecte gestionat per la Federació Europea de Ciclistes, a fi de configurar una xarxa ciclista transnacional. La xarxa comprén 15 rutes una d'elles és la ruta 8 que, en la Comunitat, inclou vies ciclistes específiques, camins i vies pecuàries, a més de trams de la xarxa viària.

En opinió d'Arcadi España, "tot això suposa un enorme potencial, que hem de valorar al més prompte possible i hem previst una actuació per fases, la primera consisteix en la senyalització de tot l'itinerari i en el reforç de la seguretat en alguns trams interurbans amb trànsit compartit amb vehicles motoritzats". En aqueix sentit, ha anunciat que, "al novembre començarem a instal·lar els primers senyals de la ruta Eurovelo 8".

Itineraris polivalents que connecten tota l'Àrea Metropolitana

També ha assenyalat que la Generalitat prioritza la mobilitat sostenible, les vies verdes "per convicció i necessitat" davant el canvi climàtic i les exigències d'una societat que busca el benestar, pràctiques saludables, qualitat de vida de les ciutats, amb un ús del vehicle privat racional, i el desenvolupament del transport públic i els itineraris per a desplaçar-se amb maneres no motoritzades. L'any que ve, la Generalitat ha pressupostat prop de 20 milions d'euros en aquest tipus de vies.

Així, el conseller ha indicat que, en l'Àrea Metropolitana de València, la Conselleria està actuant en una doble direcció. D'una banda, a través de l'Anell Verd Metropolità de València, amb 56 km de recorregut i que, en aquests moments, tot el tram nord està en servei, està en execució el tram sud i una part del tram oest, i es licitarà en breu les obres que completen el tram oest entre Quart de Poblet i Massarrojos.

D'altra banda, Arcadi España ha apuntat que "estem actuant en els eixos radials de comunicació de l'Àrea Metropolitana amb la ciutat de València i altres poblacions i entre aquests municipis entre si, amb una inversió superior als 11 milions d'euros per a aconseguir una estructura emmallada d'itineraris polivalents, afavorint una mobilitat sostenible i saludable".

Vies Verdes

En relació amb les vies verdes, el conseller ha comentat la necessitat de la col·laboració entre institucions, "en la Comunitat, comptem amb onze vies verdes, condicionades tant per l'Estat com per la Generalitat i per les administracions locals, que sumen uns 170 km".

En breu, "licitarem la connexió entre l'actual Via Xurra i la d'Ojos Negros, entre Albalat dels Tarongers, Sagunt i Puçol, la qual cosa permetrà, una vegada realitzada, disposar d'un recorregut de més de 100 km continus en la Comunitat Valenciana", ha avançat.

Arxivat a:

Destacats