Generalitat demanarà a l'Audiència que aclarisca la responsabilitat civil i Fiscalia estudia recurs al TS

Guardar

rafael blasco-caso cooperacion
rafael blasco-caso cooperacion

L'Advocacia de la Generalitat Valenciana demanarà a l'Audiència de València un aclariment respecte a la sentència de les peces 2 i 3 del cas Cooperació, en la qual es condemna l'exconseller de Solidaritat i exportaveu del PP en les Corts Rafael Blasco a un any de presó per frau en ajudes al Tercer Món, quant a les responsabilitats econòmiques. Per la seua banda, la Fiscalia estudia un recurs davant el Tribunal Suprem (TS) i la Coordinadora Valenciana d'ONGD --tercera acusació-- també ha anunciat que ho tramitarà.

El tribunal va emetre aquest divendres la seua sentència en relació amb irregularitats en les ajudes a ONGD i al projecte fallit per a la construcció d'un hospital a Haití i va condemnar una vintena de persones, entre elles, Blasco i l'empresari Augusto César Tauroni --a aquest últim dos anys de presó-- per malversació i prevaricació.

Després de la sentència, que va arribar huit mesos després de celebrar-se el juí, les acusacions estan valorant les seues opcions. En primer lloc, va ser la Coordinadora la que ja va avançar divendres passat que pensava recórrer la sentència davant el TS en considerar-ho "decebedor" i "indignant".

Per la seua banda, la Fiscalia, segons ha pogut saber Europa Press, estudia el recurs davant l'Alt Tribunal encara que no ha volgut pronunciar-se sobre el fons de la sentència. El ministeri públic va pactar, entre d'altres, amb Blasco una condemna de tres anys de presó que l'Audiència no ha tingut en compte.

L'Advocacia de la Generalitat ha decidit, en primer lloc, presentar un escrit d'aclariment de sentència en relació a les responsabilitats econòmiques i, després d'açò, i si considera que es donen les característiques tècniques oportunes, recorrerà al TS per no estar d'acord amb els atenuants aplicats a determinats condemnats i la repercussió sobre les penes.

Destacats