La Fiscalia denuncia en el jutjat a Cristina Seguí per difondre un vídeo de víctimes menors d'una presumpta agressió sexual

Guardar

Cristina Seguí
Cristina Seguí

La Fiscalia Provincial de València ha denunciat en el jutjat a l'exdirigent de Vox i presidenta de Gobierna-te, Cristina Seguí, per la publicació i/o difusió d'un vídeo en les seues xarxes socials sobre menors víctimes d'una presumpta agressió sexual suposadament per part de cinc adolescents d'entre 15 i 17 anys el 16 de maig en la localitat valenciana de Burjassot.

Així es desprén del decret, al qual ha tingut accés Europa Press, en el qual el ministeri públic acorda formular la denúncia davant el Jutjat d'Instrucció Degà de València perquè la remeta al jutjat d'instrucció que per torn de repartiment li corresponga i incoe el procediment oportú.

A la fi del passat mes de maig, la secció de delictes d'Odi de la Fiscalia de València, dirigida per la fiscal Susana Gisbert, va obrir diligències d'investigació contra Seguí per aquest assumpte.

Segons recull l'escrit de Fiscalia, els fets denunciats podrien ser constitutius d'un delicte contra la intimitat, tipificat en els articles 197 i següents, i/o un delicte d'odi, recollit en l'article 510.1 del Codi Penal.

Cristina Seguí va publicar en el seu compte de Twitter i en el seu canal de Telegram un vídeo en el qual les xiquetes de 12 i 13 anys suposadament agredides sexualment el 16 de maig a Burjassot parlaven amb una amiga, també menor.

Cinc menors, d'entre 15 i 17 anys, van ser arrestats i llocs a la disposició de la Fiscalia de Menors per la seua presumpta implicació en l'agressió sexual. El ministeri públic va reclamar l'internament de quatre d'ells en règim tancat però el jutjat va ordenar la seua llibertat vigilada amb ordres d'allunyament, una decisió recorreguda per la Fiscalia.

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) va rebre diverses denúncies per la difusió d'aquest vídeo, entre elles, les de FACUA-Consumidors en Acció.

Segons va informar aquesta entitat, FACUA, en el vídeo s'esmentava el nom d'una de les menors i el primer cognom d'una altra, apareixia el nom d'usuari en Instagram d'una de les víctimes i, durant un moment, podien veure's les cares de dues de les xiquetes que conversaven.

Seguí va difondre el vídeo amb el següent text en el seu compte d'Instagram: "Hey, tías... nos vamos a hacer famosas en la tele. La #NoviolaciónDeBurjassot. Y tenéis derecho a que os cuenten la verdad. A pesar de las amenazas. Aquí lo tenéis de vuelta", exposava.

Destacats