Ferri: “La sentència del Constitucional va en la línia del desmantellament del sistema públic d’educació que propugna la dreta”

Guardar

fran_ferri
fran_ferri

El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, després de conèixer la sentència del Tribunal Constitucional que reconeix el dret dels i les alumnes d’universitats privades a accedir a les beques públiques, ha manifestat que "la primera conseqüència és que va en la línia del desmantellament del sistema públic d’educació que propugna la dreta, i trenca el principi de mèrit i capacitat".

Segons Ferri, "tant esta sentència, com moltes altres, afavoreixen l’educació privada en detriment de la pública. I és una llàstima perquè les universitats públiques valencianes estan reconegudes a tota Europa i part del món, a més de formar part dels rànquings de centres universitaris més prestigiosos".

"Cal recordar que els tribunals valencians van donar la raó en el seu dia sobre este assumpte, considerant que si una titulació s’oferia en la pública havia de ser becada únicament en la pública. Cas diferent és el de graus com Veterinària, que nomes s’oferten a la privada i en este cas sí que es bequen", ha conclòs Fran Ferri.

Arxivat a:

Destacats