Ferri: "Hem de fer possible que València puga aplicar la taxa turística per a seguir millorant la ciutat"

Guardar

Reunió entre Fran Ferri i Joan Ribó
Reunió entre Fran Ferri i Joan Ribó

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha afirmat aquest matí que la "taxa turística és una oportunitat per a la ciutat de València. Però per introduir-la és necessari que s'aprove un marc legal autonòmic que permeta als ajuntaments decidir si la volen implantar i com la volen implantar. L'objectiu és que ni els valencians ni les valencianes paguen les despeses que genera el turisme que rebem".

"De moment, això és el que planteja l'esmena que Compromís i Unides Podem hem presentat a la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos i que demà passarà per la Comissió d'Economia i Hisenda del parlament valencià. Seguim negociant amb el PSPV perquè hi ha camí per trobar l'acord i fer possible la necessària legalitat per a desenvolupar aquesta oportunitat per a les nostres ciutats".

Ferri, que aquest matí s'ha reunit amb l'alcalde de la ciutat de València, Joan Ribó, ha explicat que "les ciutats europees que l'han implantada no tenen una davallada de turistes, sinó que tenen més recursos per a millorar les ciutats i la qualitat de vida de les persones que hi viuen, i també la qualitat de vida dels turistes mentre ens visiten. Si algú pensa que un turista deixarà de visitar València per un euro més per nit, és que creu que la ciutat de València no es mereix la visita dels turistes, quan la nostra ciutat és meravellosa per a viure i visitar".

A més a més, "València sempre ha estat a l'avantguarda per adaptar-se a tot allò que ve d'Europa. I per això, des de Compromís insistim en el fet que començar a desenvolupar la taxa turística per a poder implantar-la és una oportunitat que portarà molts beneficis a la ciutadania, els empresaris i els turistes", ha destacat Fran Ferri.

Per la seua banda, Joan Ribó ha afegit que "el turisme suposa un increment dels serveis de la ciutat als turistes que s'ha de finançar. I ha de quedar clar que la taxa no la paguen ni la ciutadania ni els empresaris, la paguen les persones que venen. I totes les dades que tenim de moltes ciutats on ja s'aplica demostren que la taxa no té cap influència sobre el número de persones que venen. La taxa és una oportunitat. Però l'Ajuntament no la pot introduir si no hi ha una possibilitat legal des de la Generalitat".

Destacats