Ferri: "En 2021 caldrà prendre decisions valentes per a no tornar a una antiga normalitat de desigualtats, precarietat i injustícies"

Guardar

ferri_compromis
ferri_compromis

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha realitzat hui un balanç de l’any que s’acaba i propòsits per al que comença. Segons Ferri "deixem arrere un any molt difícil, i comencem un altre extremadament complicat. Amb la pandèmia, la crisi social i econòmica i l’emergència climàtica com a reptes fonamentals".

"Durant 2020 s’ha demostrat que no és el dogma del mercat sinó uns serveis públics forts com la sanitat, l’educació o els serveis socials els que salven vides, els que ens cuiden i ens protegeixen sense importar quants diners portem a la butxaca. També s’ha demostrat que el nostre model productiu actual i la gran dependència que tenim de sectors com el turisme ens fa més vulnerables davant la crisi que patim i l’emergència climàtica. I s’ha fet evident que la discriminació històrica que patim els valencians i valencianes ens lleva oportunitats per a fer front els moments més difícils".

"Per això -ha afegit Ferri- davant el 2021 el que hem de reivindicar és que cal valentia als governs. Caldrà prendre decisions valentes per a no tornar a una antiga normalitat de desigualtats, de precarietat i injustícies. Reivindiquem la valentia per a transformar l’economia en clau ecològica i abandonar un model de precarietat. Reivindiquem la valentia per a què els que més tenen aporten més i puguem enfortir els nostres serveis públics. Reivindiquem la valentia per a aconseguir un finançament just tal i com marca l’acord entre Compromís i el govern central.

Finalment, el síndic de Compromís ha assenyalat que "la valentia és, en definitiva, el que marcarà si davant els fons europeus malbaratem l’oportunitat abocant més recursos al pou sense fons d’un sistema injust o si per contra, l’aprofitem per a transformar els nostres pilars econòmics i millorar la vida dels valencians i valencianes. Des de Compromís tenim clar que el camí correcte és el de posar sempre a les persones, primer".

Arxivat a:

Destacats