Ferri aposta per "renovar cares": "Porte molts anys com a síndic, potser és hora que algú prenga el testimoni"

Guardar

Fran Ferri a Les Corts
Fran Ferri a Les Corts

El portaveu del grup parlamentari de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha apostat per "renovar cares" en aquest espai, i ha afirmat: "Jo porte molts anys com a síndic i com a diputat, potser és hora que alguns prenguen el testimoni".

Així s'ha pronunciat Ferri aquest dimarts en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, després de ser preguntat per la possibilitat que el president de les Corts i membre del grup Compromís, Enric Morera, faça el salt a l'Ajuntament de València en la pròxima legislatura.

Justament sobre aquest consistori, Ferri sí que veuria amb bons ulls que l'alcalde, Joan Ribó, continuara com a candidat. De fet, Morera va comentar el divendres en una entrevista la seua intenció de formar part de la llista de l'actual municipi.

Preguntat respecte a la "renovació de cares" en el Consell --on Mónica Oltra, Vicent Marzà, Mireia Mollà i Rafa Climent ostenten carteres per designi de Compromís--, ha afirmat: "Perquè també podria ser, per què no?".

Així, ha valorat que han tingut una "gestió molt bona en general" i que "ha de ser una decisió seua". "Qui està en el Consell ha de valorar si encara té ganes i forces per a portar les conselleries. És una decisió personal d'ells", ha agregat. A més, ha apuntat que la "renovació sempre és bona, però no s'ha de produir sempre".

PONCE NO ES PRESENTARÀ

De tornada al grup parlamentari de Compromís, el portaveu adjunt i dirigent de VerdsEquo, Juan Ponce, ha indicat que no es presentarà als pròxims comicis, ja que els estatuts del seu partit no permeten concórrer més de dues legislatures, per la qual cosa no podrà participar en la pròxima llista de Compromís "llevat que canvien els estatuts".

Ponce ha recordat porta una dècada de diputat de Compromís i ha apuntat que la formació s'ha dotat de primàries per a elegir als candidats a les Corts. A més, ha expressat la seua satisfacció pel treball realitzat i pel fet que Compromís siga "la força ecologista en el govern".

No obstant això, ha assenyalat que "no hem arribat a mitjan legislatura", per la qual cosa ha demanat "esperar a acabar els quatre anys" perquè quan arribe el moment s'elegisquen "els millors candidats". No obstant això, ha apuntat que "almenys en la cara verda, hi haurà renovació".

Precisament a aquest procés de primàries s'ha referit també Ferri, per a indicar que en cas que Morera vulga concórrer a les eleccions locals de València en 2023, "té un altre escaló, que és que la militància ho aprove".

MORERA I CAMPS

A més de la proposta de Morera, en les últimes setmanes han aparegut publicacions respecte a la intenció de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps de presentar-se a les eleccions municipals de 2023. Sobre això ha respost la síndica del PP, Isabel Bonig, a qui li sembla "fantàstic" que anuncie les seues intencions. Per part seua, Manolo Mata (PSPV) ha considerat que el seu partit "li ho agrairà" si es presenta.

Tots dos síndics també s'han pronunciat respecte a l'oferiment de Morera: mentre el socialista creu que "està molt bé que la gent diga el que vol fer en política", a la 'popular' "no li va agradar" el discurs del president de la cambra aquest 25 d'abril. "Si vol anar-se'n de candidat com a número dos a l'alcaldia, allà ell, però no pot fer-ho com a president de les Corts", ha asseverat.

Destacats