Ferrando assegura que la Generalitat va pactar amb Compromís l'abstenció a l'objectiu de dèficit en el CPFF: "Ja està bé"

Guardar

ferrando_hacienda
ferrando_hacienda

La secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando (Compromís), ha assegurat aquest divendres que el conseller del ram, Vicent Soler (PSPV), va pactar directament amb ella l'abstenció del vot de la Comunitat Valenciana en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) del passat dimecres que va establir l'objectiu de dèficit. "Ja està bé", ha emfatitzat.

En un comentari en Twitter, Ferrando ha respost així a la versió de la Conselleria d'Hisenda sobre la negociació. Fonts del departament asseguren que van estar "des de primera hora del matí" en contacte amb dirigents de la coalició, fins que les converses de Soler i el 'president', Ximo Puig, amb el Govern van fructificar en l'acord pel qual l'Estat assumirà mesures transitòries per import addicional de 850 milions per a la Comunitat.

"El que estava pactat amb Compromís i el conseller directament amb mi era l'abstenció. Ja està bé", ha subratllat Ferrando en el 'tuit', després de denunciar en un altre missatge el "canvi unilateral de vot sense comptar amb Compromís i sense cap mesura que solvent l'infrafinançament que patim".

Com a exemple, la secretària d'Hisenda ha compartit en una tercera publicació una notícia sobre la reclamació de Compromís de 1.850 milions d'euros per a la Comunitat a canvi de recolzar els seus límits de dèficit. "Açò sí que és una proposta real d'ingressos feta a la ministra --María Jesús Montero-- per part de Compromís", ha recalcat.

Per la seua banda, Miquel Real --cap de gabinet de la vicepresidenta del Consell i coportaveu de la coalició, Mónica Oltra-- ha ratllat de falsa la versió de la Conselleria d'Hisenda sobre que van informar el minut a Compromís de les negociacions. També en Twitter, ha afirmat que "açò és fals".

"ALMOINES SENSE ESTRATÈGIA NI CALENDARI"

Com a representant del Congrés, el diputat de Compromís Joan Bataller defensava aquest passat dijous en la xarxa social que "per a rescatar persones cal acostar-se a elles". "Per açò existeix la Generalitat, i qui governe a Madrid ha d'entendre-ho i finançar com correspon, no donar almoines sense estratègia transparent ni calendari", afirmava amb un esment directe al compte del president del Govern, Pedro Sánchez.

Bataller recordava sobre aquest tema que "el PP va provocar a la Generalitat un deute de 45.433 milions d'euros". Per tant, considera que "ara que (Mariano) Rajoy no està, hauríem de tenir una solució clara i definitiva de l'infrafinançament, no tiretes des de Madrid que no eviten dessagnar-nos".

Destacats