Felip VI destaca el compromís social, el diàleg i la resiliència de la ceràmica com a motor de recuperació

El monarca ha clausurat l'Assemblea General de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana en l'UJI

Guardar

asamblea cev felipe VI castellon
asamblea cev felipe VI castellon

Més treball conjunt, estabilitat, implicació de les administracions a tots els nivells i avanços en la vacunació contra la COVID-19. Aquestes són les principals reivindicacions del sector empresarial valencià amb les quals es pretén deixar arrere les conseqüències de la pandèmia i que han marcat hui l'Assemblea General de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) d'aquest 2021. Un acte que s'ha traslladat al Paranimf de la Universitat Jaume I (UJI) i que ha comptat amb el Rei Felip VI.

L'assemblea anual ha estat marcada per la pandèmia, que un any després continua llastrant l'economia de Castelló, València i Alacant amb l'esperança posada en la vacunació contra la COVID que permeta un estiu el més normal possible i la reactivació de les petites, mitjanes i grans empreses.

"El CEV tanca un exercici en el qual ha demostrat per damunt de tot el seu elevat compromís social. La situació ha exigit un esforç extra per part nostra i no podíem fallar en la nostra missió principal: representar i defensar els interessos empresarials amb el màxim grau de responsabilitat social", ha assenyalat Salvador Navarro, president de la CEV.

El màxim representant dels i les empresàries de la Comunitat Valenciana ha posat en valor l'esforç diari per tirar avant les empreses i la capacitat de diàleg social amb empreses, treballadors i treballadores, UGT, CCOO i la Generalitat Valenciana. "Gràcies a aquesta implicació vam poder tirar avant l'acord Alcem-nos, amb 700 propostes que han de ser el full de ruta per a una recuperació sòlida i sostenible".

Navarro ha exigit una resposta ràpida que done seguretat al sector empresarial perquè no estiga frenat: "No podem esperar fins a l'últim minut per a saber si es prorroguen els ERTO, fins quan i en quines condicions. Tampoc és bon moment per a plantejar una contrareforma laboral".

Així mateix, ha demanat fomentar l'ocupació juvenil, accelerar la vacunació i dur a terme les reformes que exigeix la Unió Europea "i evitar aquelles que ara només crearien barreres i obstacles per a la creació d'ocupació". "No és moment d'augmentar la càrrega fiscal, hem de cuidar la nostra indústria perquè serà clau per a la recuperació", ha subratllat.

En aquesta qüestió ha coincidit Antonio Garamendi, president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE). Ha lloat el treball de la Comunitat Valenciana per a "asseure's, arribar a acords i que estiguen units Castelló, València i Alacant" en aquest treball per la recuperació: "Ens tocarà negociar amb el govern més enllà dels acords als quals hem arribat i treballarem. Volem participar en el Pla Marshall, en un canvi del sistema productiu de les empreses i de les pimes i perquè tot funcione el que demanem és estabilitat".

El president de la CEOE ha aprofitat l'acte per a recordar que és important homenatjar les empreses que han desaparegut per no poder superar aquesta situació. "Normalment lloem l'èxit, però per a això moltes vegades hi ha riscos i fracassem", ha explicat. Tanmateix, ha volgut llançar un missatge d'esperança per l'avanç en la vacunació, la col·laboració amb les mútues i ha allargat la mà al Govern per a aconseguir nous acords.

"Gràcies per salvar vides i empreses"

A l'acte també ha acudit la ministra d'indústria i Turisme, Reyes Maroto, que fa a penes uns mesos també va visitar la capital de la Plana i va lloar la resiliència del sector ceràmic. La representant del Govern d'Espanya ha agraït l'ajuda "per a salvar vides i empreses" de la Comunitat Valenciana: "Les empreses valencianes us heu bolcat amb la creació de màscares i respiradors per a protegir-nos en els moments més complicats".

Maroto ha explicat que les tres prioritats que manté el govern per a deixar arrere aquesta crisi són la vacunació, "que permet ser optimista, amb quasi 4 milions de persones amb la pauta completa"; la protecció de les empreses, persones autònomes i de l'ocupació amb mesures com els ERTO o els plans d'ajudes per a les comunitats autònomes, que han aportat 647 milions a la Comunitat Valenciana; i els Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE), que impulsaran la indústria, el turisme i el comerç.

Per part seua, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha agraït el treball conjunt amb la CEV, UGT i CCOO per posar per damunt l'"interés general sobre l'individual" a l'hora d'arribar a acords. "La via valenciana ha oferit serenitat, acords i solucions i la sensació és positiva per la reducció de la incidència de la pandèmia", ha afegit.

El cap del Consell ha posat en valor les ajudes parèntesi del Pla Resistir i l'aprovació demà del Pla Resistir Plus, amb una injecció de 647 milions d'euros per a les empreses de més de 180 sectors d'activitat, doblegant els 95 que estaven inclosos en el decret del Govern. Entre aquests sectors estan els serveis, el sector del tèxtil, calçat, ceràmica o plàstic, grans exportadors de la Comunitat Valenciana.

Felip VI enalteix l'aposta innovadora de les empreses

El Rei Felip VI ha clausurat l'assemblea amb un clar missatge d'ànim i d'esperança, com a fruit de l'esforç del teixit empresarial: "Cal continuar fent front a la crisi sanitària i a les seues conseqüències econòmiques i socials. Superar-les és el principal repte col·lectiu que tenim, ací i a tot el món". "Necessitem que les empreses continuen treballant i impulsant l'economia, perquè si no la recuperació no és possible", ha subratllat.

Tal com ha assenyalat el monarca, el gran impacte econòmic del sector turístic en la Comunitat Valenciana ha suposat un "efecte econòmic especialment dur", però ha destacat el paper de sectors com el ceràmic, l'agroalimentari, tèxtil, jogueter, automobilístic... "que seran claus en aquesta recuperació".

"No us ha frenat ni la falta de turistes ni la limitada dimensió de les empreses, ni la incertesa amb la qual continueu bregant", per la qual cosa ha assenyalat que és un "orgull" el "compromís social, responsabilitat i capacitat de diàleg i enteniment del teixit empresarial valencià". Així, ha destacat l'important volum d'exportació, "Sou els primers exportadors en volum de la UE i segons a nivell mundial. Que això succeïsca no és per casualitat, sinó per l'esforç, treball i aposta innovadora".

Finalment, el Cap de l'Estat ha lloat el treball de les universitats i ha demanat que el talent jove i el coneixement es transferisquen a les empreses perquè siguen innovadores i competitives i aposten per la creació d'ocupació que ho facen possible. Felip VI ha demanat continuar treballant com fins ara, "amb un clar compromís pel futur de la nostra societat, ací a Castelló, en la Comunitat Valenciana i en tota Espanya".

Arxivat a:

Destacats