Falles i Pasqua no esperen comptar amb noves restriccions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, sí ha matitzat que hi haurà restriccions que es mantindran

Guardar

Controles policiales en Paterna 03
Controles policiales en Paterna 03

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat que no es preveu imposar noves restriccions en la setmana de Falles i per Setmana Santa en la Comunitat Valenciana. Unes declaracions que ha fet en la roda de premsa que ha oferit al costat dels consellers de Sanitat i Educació, Ana Barceló i Vicent Marzà, per a presentar el pla de vacunació de la comunitat educativa.

El president de la Generalitat no ha volgut "avançar res", encara que ha apuntat que el dijous es reunirà la comissió interdepartamental per a analitzar l'evolució de la pandèmia en els últims 14 dies. I és que el passat 1 de març va començar la desescalada en la Comunitat Valenciana amb una lleu flexibilització de mesures, per la qual cosa pot ser que aquesta trobada siga especialment important.

Per a Puig, "estem en situació no de retrocedir, sinó de poder interpretar el moment i si es pot produir algun tipus de flexibilització", però ha demanat "no frivolitzar i especular".

Segons el president, "no estem en condicions d'obrir davant la incertesa que existeix, més enllà del que siga raonable". Per això, ha insistit a accelerar la vacunació per a "acabar més prompte que tard amb la pandèmia".

Demà dimecres, el conjunt de comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat es reuniran de nou en el Consell Interterritorial per a deixar clares les mesures que s'establiran per Setmana Santa amb l'objectiu principal de limitar la mobilitat i les trobades socials i evitar, així, un possible repunt de contagis.

Arxivat a:

Destacats