Eva Ortiz acusa el Botànic d "apujar els impostos a les famílies i autònoms per a beneficiar a uns pocs" amb la Llei d'acompanyament

“El Botànic fa pagar més imposats a les famílies, a les empreses i als autònoms”

Guardar

50620529717_137d9f3bf2_k
50620529717_137d9f3bf2_k

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts, Eva Ortiz, ha acusat el Botànic de "apujar els impostos a les famílies i autònoms per a beneficiar a uns pocs" amb la Llei d'acompanyament.

La portaveu popular ha assenyalat en la seua intervenció en les Corts defensant l'esmena a la totalitat del PP a la llei d'acompanyament que "defensem la transparència, la serietat i la seguretat jurídica enfront de la llei d'Acompanyament que és un parany, una porta de darrere per a legislar a partir d'esmenes parcials per a eludir el control, la qual cosa és una irresponsabilitat. És fals que siguen els rics els qui pagaran la pujada d'impostos com diuen. La gent no arriba a final de mes i són incapaços d'ajornar la pujada d'impostos".

Eva Ortiz ha indicat que "amb el Botànic cada dia hi ha menys controls en l'administració, menys transparència, menys rigor i menys sentit comú. I això ho acabaran pagant els cinc milions de valencians perquè en plena pandèmia apugen els impostos. En plena fugida d'inversions sense precedents al Botànic només se'ls ocorre apujar impostos per a recaptar més. Parlen de dúmping fiscal, però són una màquina d'espantar inversions".

La diputada popular ha indicat que "el Botànic fa pagar més imposats a les famílies, a les empreses i als autònoms. Puja l'Impost de Patrimoni matant la iniciativa privada, l'ambició de millorar dels autònoms o la voluntat de créixer de les pimes de la Comunitat. També apugen l'impost de la renda i creen un impost per als habitatges buits. En lloc d'incentivar el lloguer d'habitatges es dediquen a penalitzar la propietat. A més pugen les taxes sanitàries amb la creació d'una taxa per a les colonoscòpies de 235 euros, per a colonoscòpies pediàtriques de 422 euros, per a trasplantaments de còrnia de 661 euros i creen 3 noves taxes per a TACs. Pugen les taxes als aturats amb una nova taxa per la utilització d'espais en centres de formació, per a la taxa pel reconeixement de competències professionals o per a pagar 25 euros per certificat d'aturat".

Eva Ortiz ha assenyalat que "en aquesta Llei hi ha XimoArreglos. Les poques bonificacions que hi ha no són per a afavorir la successió de PIMES, ni per a alleujar l'IRPF als qui pitjor l'estan passant, ni per a rebaixar l'impost de successions i donacions, no. El primer XimoArreglo és per a una coneguda naviliera el director d'expansió de la qual és un exassessor de Ximo Puig i que invertirà a remodelar alguns vaixells per a ser propulsats per gas natural i, curiosament, ara seran bonificats al 50% de taxes i tarifes a les navilieres que tinguen vaixells que utilitzen gas natural per a la seua propulsió. També es decideix bonificar al 100% les màquines escurabutxaques quan la seu del PSPV de Blanqueries va ser comprada, per un preu molt superior al de mercat, per una empresa que es dedicava al joc. No sabem per què hem de pagar tots els valencians la Seu del PSPV".

Per a la diputada popular, "la llei d'acompanyament també es dedica a suprimir controls. L'esmena que planteja el Botànic per a elegir al president de la Corporació À Punt sense comptar amb la meitat d'aquesta Cambra és pròpia de governs chavistes i autoritaris I, a més, eliminen les incompatibilitats que els consellers puguen tindre familiars en empreses del sector audiovisual.... De ben segur que Francis Puig encara acaba de conseller de Punt".

Respecte a l'esmena que preveu que tots els contractes relacionats amb la COVID es declaren d'emergència i s'adjudiquen a dit "és, a més d'il·legal, indigne. S'aprofiten d'una pandèmia per a beneficiar a empreses amigues, a germans i a exassessors com s'ha fet amb la publicitat institucional amb contractes a dit".

Eva Ortiz ha assenyalat que "no es pot aprovar una llei que un any més beneficia a uns pocs, rics, per a deixar arrere i penalitzar a la immensa majoria de valencians, que pateixen la pitjor crisi dels nostres temps".

Ortiz, en el torn de rèplica de la seua intervenció, ha revelat que en una resposta escrita de Presidència s'assenyala que no existeix cap comité d'experts per a assessorar sobre el coronavirus malgrat que Puig havia assegurat que existia. En realitat no existeix cap comité d'experts per a assessorar sobre les mesures a prendre sobre coronavirus".

Finalment, la diputada popular ha demanat negociar "per a no perjudicar més a qui pitjor ho està passant; és el que esperen els ciutadans de tots nosaltres".

Arxivat a:

Destacats