EUPV demana un "pla de xoc urgent" contra la "degradació del centre històric" de València

Guardar

centro_valencia
centro_valencia

La coordinadora d'Esquerra Unida (EUPV) a la ciutat de València, Rosa Albert, ha reclamat a l'equip de govern municipal un "pla de xoc urgent contra la degradació del centre històric de València" i ha lamentat que el consistori "continue mirant cap a un altre costat en una qüestió com és la neteja i el manteniment en el centre històric de la ciutat".

"No entenem que públicament es parle de la prioritat de fer de València una ciutat atractiva per al turisme mentre no s'inverteix de manera eficient per a garantir la neteja i el manteniment de barris com el de Ciutat Vella, amb el perjudici que això suposa no sols per a la imatge de la ciutat sinó per descomptat per als veïns i veïnes que viuen en aquest districte", ha assegurat Albert en un comunicat.

La dirigent d'Esquerra Unida ha criticat el "panorama" que "es troben cada dia veïns i veïnes, comerciants i visitants en caminar pel centre de la ciutat": "Papereres a vessar i envoltades de fem ja a primera hora de la vesprada, mobiliari urbà en lamentable estat de manteniment, restes dels excessos nocturns i actes vandàlics".

Albert ha mantingut que "és lamentable que aquesta situació es continue perpetuant mentre s'acumulen els avisos que arriben tant per part de la ciutadania com per part dels mateixos professionals encarregats dels serveis corresponents".

Al seu judici, "aquest descontrol només confirma l'absència d'una aposta clara pels serveis públics que hauria de començar per la mateixa coordinació des de les respectives regidories afectades i continuar per la remunicipalització de la neteja o el manteniment de la via pública", ha afegit.

La portaveu de la formació d'esquerres ha insistit a més que la ciutat de València té "un deute històric amb el seu centre històric, no només per la falta d'inversió pública i la falta de recursos en manteniment i neteja, també per la seua situació estratègica".

En aquest sentit, ha assenyalat que "resulta extremadament paradoxal la grandíssima inversió publicitària i aposta clara pel turisme que s'està fent, mentre que al mateix temps es permet que les persones que ens visiten s'emporten una imatge d'un centre històric tan degradat i brut".

Albert ha explicat que la seua formació aposta per un turisme "de qualitat, que siga integrador, sostenible i responsable, i això passa per actuacions decidides i integrals, que impliquen una planificació i dotació corresponent, no només respecte a la neteja i el manteniment, sinó també respecte a la mobilitat, la regulació respecte als vehicles en la càrrega i descàrrega o un pla d'actuació urbanística que pose en valor els elements arquitectònics del centre, aconseguisca un conjunt harmònic i atractiu, i acabe amb la degradació galopant que afecta el centre històric de la ciutat".

"Una ciutat és atractiva per al turisme de qualitat si ho és també per als seus propis veïns i veïnes", ha conclòs la dirigent d'EUPV a la ciutat de València.

Destacats