Espanya serà "el primer país de la Unió Europea al costat d'Alemanya" a tindre un pla complet de vacunació contra la COVID-19

Guardar

sanchez
sanchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que dimarts que ve el Consell de Ministres aprovarà l'estratègia de vacunació contra la COVID-19, amb la previsió que "una part molt substancial" de la població espanyola es vacune, "amb totes les garanties", en el primer semestre de 2021.

Així ho ha avançat el cap de l'Executiu durant la presentació del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l'Economia Espanyola, al costat de la presidenta del Govern de La Rioja, Concha Andreu, en el Museu Würth La Rioja.

Amb aquest anunci, Sánchez ha assegurat que Espanya serà "el primer país de la Unió Europea al costat d'Alemanya" a tindre un pla complet de vacunació contra COVID-19. "Hem estat treballant des de setembre en aquest pla, que serà aprovat dimarts que ve en Consell de Ministres. Estem preparats. Les nostres previsions són que, en quasi qualsevol escenari, una part molt substancial de la població podrà estar vacunada amb totes les garanties al llarg del primer semestre de 2021", ha assenyalat.

El líder del Govern ha assenyalat que existeix un "horitzó esperançador" pels últims resultats de la vacuna, però ha puntualitzat que "qualsevol eufòria ha de ser compensada per la cautela". Sánchez ha recordat que la Unió Europea (UE) ha signat ja contractes amb diverses companyies farmacèutiques, com Pfizer i AstraZeneca, i que té "molt avançades" les negociacions amb Moderna. "Estem treballant a ple rendiment perquè les vacunes estiguen disponibles com més prompte millor", ha defensat.

D'altra banda, Sánchez ha argumentat que Espanya es troba en "la senda adequada" per a doblegar la corba, ja que s'han encadenat "dues setmanes de baixada de la incidència de manera consecutiva", fins a arribar a 436 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies. "Estem en la senda adequada per a doblegar la corba complint amb l'objectiu que ens hem marcat, encara que encara tenim una incidència molt alta", ha reflexionat.

Aquest objectiu "ambiciós" és, tal com ha recordat, que la incidència se situe en 25, com recomanen l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Centre Europeu per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC, per les seues sigles en anglés).

"Estem reduint la corba i els contagis, però no podem relaxar-nos en aquests moments tan crítics com el Nadal, en les quals gaudirem amb els nostres éssers estimats, però on s'augmentarà la mobilitat. Haurem de donar una resposta específica per a aquests moments tan crítics i importants, que necessiten una resposta específica", ha conclòs.

Destacats