Espanya prorroga fins a 30 d'abril la restricció de viatges no imprescindibles des de països Schengen i tercers a la UE

Guardar

Juan Emilio Prades Bel
Juan Emilio Prades Bel

Espanya ha prorrogat aquest divendres fins al pròxim 30 d'abril la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen per raons d'ordre públic i salut pública amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Així ho recull l'ordre publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), i que allarga les restriccions que finalitzaven aquest 31 de març. L'anterior pròrroga va ser autoritzada el passat 26 de febrer, quan el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va prorrogar les mesures un mes més.

No obstant això, l'ordre per la qual s'estableixen criteris per a la restricció temporal de l'accés per via terrestre a l'espai Schengen a través del lloc de control de persones amb el territori de Gibraltar per raons de salut pública queda sense efectes a partir de les 18.00 hores del 30 de març.

Aquesta decisió arriba uns dies després que el Govern d'Espanya decidira no prorrogar la limitació dels vols directes i vaixells de passatge entre el Regne Unit i els aeroports i ports espanyols.

Destacats