Errejón i Baldoví portaran al Ministeri d'Indústria el projecte valencià de la jornada laboral de 4 dies

Guardar

Íñigo Errejón y Joan Baldoví es reuneixen amb el conseller de Economía, Rafa Climent
Íñigo Errejón y Joan Baldoví es reuneixen amb el conseller de Economía, Rafa Climent

El portaveu de Més País-Equo, Íñigo Errejón, i el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, portaran el projecte valencià per a impulsar la jornada laboral de 4 dies al Ministeri d'Indústria amb la finalitat que siga "la base i la referència" per al programa pilot estatal.

Errejón i Baldoví s'han reunit aquest dissabte amb el conseller d'Economia Sostenible i Treball, Rafa Climent, i el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, per a conéixer el programa d'incentius públics per a promoure la reducció de la jornada laboral a quatre dies o 32 hores setmanals, segons ha indicat Compromís en un comunicat.

Tots dos diputats defensen que el projecte estatal prenga "com a base" el programa valencià, un programa "pioner en el món" que veurà la llum en els pròxims mesos i repartirà quasi deu milions d'euros durant els pròxims tres anys.

El projecte atorga ajudes públiques per a les empreses que voluntàriament vulguen reduir la jornada laboral de les seues treballadores i treballadors i oferirà subvencions per a les noves contractacions i recursos formatius per a les empreses que "avancen en aquesta direcció".

Climent i Nomdedéu han destacat la importància que el govern valencià siga "referència de bona gestió i de polítiques innovadores" com, per exemple, l'impuls a la jornada laboral de quatre dies.

Dilluns que ve, Compromís i Més País-Equo traslladaran aquest treball en una reunió en el Ministeri d'Indústria amb la voluntat d'"ajudar a dissenyar un programa pilot que ja es troba recollit en els Pressupostos Generals de l'Estat i que prendrà com a referència l'experiència de la Conselleria d'Economia i Treball de la Generalitat".

Destacats