Els pubs i les discoteques valencianes podran obrir a partir d'aquest cap de setmana amb servei d'hostaleria fins a les 22h

FOTUR creu que el 40% dels pubs i un terç de les sales obriran

Guardar

pub ocio
pub ocio

La Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR) calcula que gairebé el 40% dels pubs obre durant aquest cap de setmana, el primer d'obertura fins a les 22 hores, amb servei d'hostaleria.

Aquest dissabte, segons les seues estimacions, reobren una de cada tres discoteques, sales de festa i ball, cafés-teatres i cafés-concerts, la majoria en horari de cinc de la tarda a deu de la nit.

Es permeten en aquesta mena de locals les actuacions professionals de grups musicals i dj's, assegurant suficient ventilació i una distància de seguretat d'almenys dos metres entre músics i públic, segons la resolució del 23 abril de la Conselleria de Sanitat.

Per a FOTUR, la reobertura dóna una pilota d'oxigen al sector de l'oci i joc i es materialitza durant aquest cap de setmana, coincidint amb el festiu del Dia del Treballador de l'1 de maig.

Així i tot, aquesta situació és temporal perquè diumenge que ve 9 de maig finalitza previsiblement l'estat d'alarma "i, amb això, el toc de queda, per la qual cosa solament queden dues setmanes en aquesta situació".

Paral·lelament, els salons de noces i convencions de la Comunitat han incrementat "notablement" les seues contractacions, atés que el mes de maig i juny és plena temporada d'aquesta activitat i coincideix amb les comunions i esdeveniments de tota índole.

Sanitat va ampliar l'aforament al 30%, amb les mesures COVID i distància de seguretat entre taules en interiors de 2 metres i d'1,5 en exteriors. Tot això ajuda a "atallar" els ajornaments de celebracions.

Les sales de bingo també han reactivat la seua activitat, mentre FOTUR espera el rellançament dels festivals i els espectacles a l'aire lliure en la Comunitat Valencià.

El seu objectiu és que a partir del 9 de maig hi haja "previsions clares" sobre aquestes activitats, després de rebre la contestació de Sanitat i Turisme CV que en breu els rebran per a crear una taula de treball.

En tot cas, la federació advoca per retardar el toc de queda a les 23 hores per a poder desenvolupar la seua activitat fins a les deu de la nit i els clients puguen tornar a casa de forma més escalonada: "Que la indústria de la felicitat mai s'apague!"

Destacats