Els Microrelats Per La Igualtat de la Conselleria de Política Territorial reflecteixen el paper de la dona en sectors laborals masculinizats

Arcadi España explica que per a evidenciar el compromís del Consell amb la igualtat, es mostra "la labor i el pes real del paper de les dones" en àmbits "en els quals encara hi ha una major presència masculina"

Guardar

210304_FOTO_2_AEspana_microrelats_Dia_de_la_Mujer
210304_FOTO_2_AEspana_microrelats_Dia_de_la_Mujer

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat emet aquesta setmana, amb motiu de la celebració Dia Internacional de la Dona 8-M, una sèrie de vídeos, #MicrorealtsPerLaIgualtat, que reflecteixen el paper de la dona en sectors laborals masculinizats.

Així, cada dia es publica en els perfils de xarxes socials de la Conselleria un breu vídeo sobre la jornada laboral de dones que exerceixen oficis en sectors com l'aeronàutica, el transport de mercaderies i passatgers, l'urbanisme o el sector marítim i portuari, entre altres. Amb la col·lecció de tots els vídeos es realitzarà un breu documental que es difondrà el dia 8 de març.

"Tractem de visualitzar aquestes professions i a aquestes dones perquè, d'alguna manera, es convertisquen en referents per a les generacions més joves i s'animen a exercir aquests oficis i a ocupar llocs similars en el futur", ha assenyalat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

"En definitiva -ha continuat el titular de Política Territorial-, per a evidenciar el compromís del Consell amb la igualtat, volem mostrar la seua labor i el pes real del paper que desenvolupen en àmbits en els quals encara hi ha una major presència masculina".

Les dones que participen en aquests vídeos són Carmen Varo, auxiliar d'explotació de llotja del Campello; Elena Delgado, capitana marítima de la província d'Alacant; Montse Subirats, directora de la base de València de l'escola de pilots Panamedia; Irene Gean, pilot de Ryanair; Patricia Miguel, coordinadora d'operacions de Logitren Ferroviària; Cristina Pardo, oficiala de tallers de Metrovalencia, i Natalia García, arquitecta urbanista.

Altres actes prevists

L'agenda d'actes previstos per a commemorar el Dia Internacional de la Dona 8-M es completa aquest divendres amb el seminari web 'Lideratge femení en el sector del transport', en el qual intervindran dones amb llocs directius en l'àmbit del transport de viatgers i mercaderies i de l'activitat marítima i portuària.

També el 5 de març es presentarà el documental testimonial 'Les dones no perden el tren', dirigit per Paqui Méndez, que comprén les experiències i trajectòries de diverses dones que van començar a treballar en Ferrocarrils de la Generalitat (FGV).

El dilluns 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s'obre al públic a Alacant l'exposició 'Dones pioneres en l'enginyeria valenciana', organitzada per la Càtedra Demetrio Ribes.

Finalment, s'ha previst per al dimarts 9 de març la jornada 'Adaptant els entorns urbans amb perspectiva de gènere' i per al divendres 12 març la presentació de la 'Guia d'Urbanisme de Gènere'.

Arxivat a:

Destacats