Els gimnasos i els interiors dels bars obrin a partir de hui en la Comunitat Valenciana

Les terrasses dels bars recuperen el 100% del seu aforament i espai i a més, els gimnasos i interiors de bars i restaurants obren a un terç del seu aforament

Guardar

restaurante_saona
restaurante_saona

La mesa interdepartamental del govern valencià ha fet un pas més quant a la desescalada, però, amb la vista en la no celebració de les Falles i davant unes vacances de pasqua i Setmana Santa, el Consell manté la seua prudència i aposta per "el marc de restriccions més cautelós de tota Espanya", admetia Puig.

No obstant això, a partir de hui es posen en marxa els quatre eixos de restriccions que es relaxen. Així, aquelles mesures que requeien sobre l'hostaleria, desapareixen a poc a poc, i ara ja poden obrir amb les seues terrasses al 100% i els seus interiors a un terç del seu aforament, amb taules de fins a quatre persones i abaixant la persiana a les 18 hores de la tarda. D'altra banda, un altre dels sectors que demanava a crits obrir les seues persianes eren els centres esportius i els gimnasos privats, que ara podran obrir a un terç del seu aforament i amb un protocol que estipularan les autoritats sanitàries valencianes respecte a l'ús de vestuaris i dutxes, que com han avançat a València Extra, aquestes dependències hauran de ser individuals i estar tancades.

Les activitats d'oci educatiu com ludoteques i altres espais similars podran tornar al seu funcionament podent albergar a grups de fins a deu xiquets i xiquetes i fins a un màxim d'un terç del seu aforament quan aquestes activitats es realitzen en espais tancats. Quant a aforaments, la quarta estratègia que s'ha presentat en aquesta gairebé segona fase de desescalada, la Generalitat aprova que les cerimònies civils, batejos, vetlatoris i altres puguen albergar a un total d'un terç del seu aforament així com a vint persones quan siga en exterior i a quinze persones quan els actes es realitzen en interior.

Aquesta relaxació de mesures, igual que les que segueixen sense cap variació com són les del confinament perimetral de tota la Comunitat Valenciana, i el toc de queda s'estipula des de les 22 h fins a les 6 del matí, inclusivament durant les vacances de Setmana Santa, que la mesa interterritorial va acordar poder-ho aplicar a les 23 h, es mantindran en vigor fins al 12 d'abril, però el president Puig ha advertit que "si es produeixen variacions negatives, es farà la revisió de manera immediata".

Quant a la visió del Govern d'Espanya, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ja va avançar el divendres que no es descarta que el Govern puga ampliar l'estat d'alarma més enllà del seu venciment el pròxim 9 de maig, encara que va deixar clar que "l'objectiu" actual del seu departament és que la incidència acumulada baixe fins als 50 casos per 100.000 habitants.

A principis de novembre, el BOE recollia la pròrroga de l'estat d'alarma i la seua autorització per part del Congrés. Aquesta pròrroga entrava en vigor la mitjanit del vuit al nou de novembre i, en principi, es preveia fins al nou de maig de 2021, però, davant aquest avís de Sanitat, només queda esperar amb responsabilitat a la baixada de la incidència acumulada més enllà dels 50 per 100.000 habitants, ja que aquest indicador serà el que decidisca si es prorroga l'estat d'alarma o no per part del Govern d'Espanya.

Destacats